Donetsk ve Lugansk’ta Rusya’ya bağlanma referandumu düzenlenecek

Rusya'nın operasyonu sonucu Neo-Nazilerden arındırılan Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Herson ve Zaporojye Rusya'ya katılmak için referanduma gidiyor. Referandum 23-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) parlamentosu başkanı Denis Miroşniçenkko, cumhuriyetin Rusya’ya bağlanmasına ilişkin referandumun 23-27 Eylül tarihlerinde düzenleneceğini kaydetti.

Miroşniçenkko’nun açıklaması, LHC halk konseyinin söz konusu referandumun düzenlenmesine ilişkin yasayı oybirliği ile kabul etmesini ve ardından da LHC lideri Leonid Paseçnik’in söz konusu yasayı onaylamasını izledi.

Donetsk Halk cumhuriyeti (DHC) parlamentosu da LHC ile aynı günlerde cumhuriyette Rusya’ya bağlanmaya ilişkin referandum düzenlenmesi kararını aldı. DHC parlamentosunda düzenlenen olağanüstü toplantıda, halka, Rusya’ya bağlanmak isteyip istemedikleri sorusunun yöneltileceği referandumun 23-27 Eylül tarihlerinde düzenlenmesine karar verildi.

Herson’da da Rusya’ya bağlanmak için 23-27 Eylül’de referandum düzenlenecek
Öte yandan Ukrayna’da tamamen Rus güçlerinin denetiminde olan Herson bölgesinde de Rusya’ya bağlanmaya ilişkin referandumun 23-27 Eylül tarihlerinde düzenlenmesi kararı alındı.

Herson’daki askeri-sivil idarenin başkanı Vladimir Saldo, bölge halkına Rusya’ya bağlanmak isteyip istemedikleri sorusunun sorulacağı referandumun DHC ve LHC’de düzenlenecek referandumlar ile aynı günlerde düzenlenmesine ilişkin kararı imzaladığı belirtildi.
Ukrayna krizi

ZAPOROJYE BÖLGESİ İDARESİNE RUSYA’YA BAĞLANMA REFERANDUMU DÜZENLENMESİ ÇAĞRISI

Donetsk lideri Denis Puşilin, oylamanın olumlu olması durumunda Rusya lideri Vladimir Putin'den Cumhuriyetin Rusya'ya katılımı sürecini hızlandırmasını talep etti:

- Uzun süredir acı çeken Donbass halkı, her zaman anavatanları olarak gördükleri büyük ülkenin bir parçası olmayı hak etti. Bu olay, milyonlarca Rus insanının can attığı tarihi adaletin yeniden tesisi olacak.

ZAPOROJYE BÖLGESİ'NDE 23-27 EYLÜL'DE REFERANDUM YAPILACAK

Zaporojye Bölgesi'ndeki askeri-sivil idarenin Başkanı Yevgeniy Balitskiy de bir açıklama yaptı. "Bugün Zaporojye Bölgesi'nin bölgesel aidiyeti konusundaki referandumun yapılmasına ilişkin hükmü imzaladım. Referandum, 23-27 Eylül tarihlerinde yapılacak" ifadelerini kullanıldı.

'Zaporojye Bölgesi'nde gönüllü taburlar kurulacak. Balitskiy, bölge halkından gelen çok sayıda talebe istinaden Zaporojye Bölgesi'nde gönüllü taburlar kurulmasını öngören kararnameyi imzaladığını kaydetti. Balitskiy, gönüllü alımlarının en yakın zamanda ilan edileceğini belirtti.

Rusya taarruza devam ediyor: Son 24 saatte 300'den fazla Ukrayna askeri öldürüldü Rusya ordusunun özel askeri harekat kapsamındaki taarruzlarını sürdürdüğünü belirten Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, son 24 saatte 300'den fazla Ukrayna askerinin öldürüldüğünü bildirdi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) ile Harkov Bölgesi'nde Ukrayna ordusuna bağlı üç tugayın geçici konuşma noktalarının yüksek hassasiyetli silahlarla hedef alındığını söyleyen Konaşenkov, 120'den fazla Ukrayna askerinin, 3 tank ve 12 aracın imha edildiğini belirtti.

Nikolayev Bölgesi'nde Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonları anlatan Konaşenkov, 70'den fazla Ukrayna askeri ile 15'ten fazla özel askeri teçhizatın ve aracın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Konaşenkov, Nikolayev Bölgesi'nde Ukrayna ordusuna ait askeri teçhizatın onarım işlerinin yürütüldüğü zırhlı tank fabrikasına yapılan atışlar sonucunda 100'den fazla asker ile 7 zırhlı askeri aracın imha edildiğinin altını çizdi.

Rus yetkili, son 24 saatte 1 Su-24 savaş uçağının, 12 İHA'nın, 2 ABD yapımı HARM radarsavar füzesinin yanı sıra 27 ABD yapımı HIMARS ve Ukrayna yapımı Olha çok namlulu roketatar sistemi mermisinin imha edildiğini de sözlerine ekledi.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # referandum # Bir # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # son # eylül # Donetsk # Lugansk # Lugansk Halk Cumhuriyeti # Donetsk Halk Cumhuriyeti