Rusya Savunma Bakanı: "300 bin yedek asker çağırılacak"

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinde ilan edilen kısmi seferberlikle ilgili ayrıntıları açıkladı. Toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını ifade eden Şoygu, seferberliğe katılan herkesin Rusya ordusundaki sözleşmeli asker ile aynı haklara sahip olacağını kaydetti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ülkesinde ilan edilen kısmi seferberlikle ilgili talimatı imzaladı.

Seferberliğin ayrıntılarını da açıklayan Bakan Şoygu, toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını belirtti.

Kısmi seferberlik sırasında Rusya'nın yedek güçlerinin sadece yüzde 1,1'i silah altına alınacak. Bu da 300 bin askere denk geliyor. Seferberliğe katılan herkes, Rusya ordusundaki sözleşmeli asker ile aynı haklara sahip olacak. Kısmi seferberlik çerçevesinde görev alacaklar Ukrayna'daki bin kilometrelik temas hattında görevlendirilecekler.

Kısmi seferberlik hangi kararları içeriyor?

- Kısmi seferberlik sırasında Rusya'nın yedek güçlerinin sadece yüzde 1,1'i silah altına alınacak. Bu 300 bin askere denk geliyor.
- Seferberliğe katılan herkes, Rusya ordusundaki sözleşmeli asker ile aynı haklara sahip olacak.
- Kısmi seferberlik çerçevesinde görev alacaklar Ukrayna'daki bin kilometrelik temas hattında görevlendirilecekler.


Şoygu, ülkesinin savaş tecrübesi ve askeri uzmanlığı bulunan büyük bir seferberlik kaynağına sahip olduklarına dikkat çekti. “Yaklaşık 25 milyon seferberlik için çıkarabileceğimiz kişi var. Dolayısıyla seferberliğin, bir kısmi seferberlik olduğunu anlayabilirsiniz. Bu tam seferberlik kaynağının yüzde 1,1’i.” dedi.

Rusya’nın Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin topraklarının “kurtarılması” için mücadelesini sürdürdüğünü belirten Şoygu, Lugansk’ın tamamen kontrol altına alındığını, Donetsk’te çalışmaların devam ettiğini, Herson ve Zaporijya’nın bir kısmının Rus güçlerinin kontrolünde olduğunu da açıkladı.

Şoygu, "Belirlenmiş bir ana görev var, bu görev yürütülüyor. Tamamlanması için her şeyi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

# rusya # Ukrayna # ilan # nato # Bir # Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu # seferberlik # Rusya Ukrayna # rusya ukrayna savaşı # Donetsk # Rusya Savunma Bakanı # Herson # rusya ukrayna son durum # rusya ukrayna savaşı son durum # rusya seferberlikü # rusya seferberlik ilan etti mi # rusya seferberlik ilan etti # rusya seferberlik açıklaması # rusya seferberlik anlaşması # rusya seferberlik ilanı # rusya seferberlik son dakika # rusya seferberlik aracı # rusya'da seferberlik # kısmi seferberlik # rusya seferberlik