Putin kısmi seferberlik ilan etti

Ulusa seslenen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede kısmi seferberlik ilan etti. Seferberlik için geçmişte orduda görev yapmış vatandaşların askeri hizmet için çağrılacağını ifade eden Putin, “Askere çağrılanlar, özel askeri operasyon deneyimi doğrultusunda ilave askeri eğitim alacaklar”dedi. Rusya Savunma Bakanlığı da 300 bin yedek askerin çağrılacağını açıkladı.

Rusya Lideri kısmi seferberlik ilan etti. 300 bin kişinin daha orduya katılacağı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya halkına, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Lugansk Halk Cumhuriyeti, Herson ve Zaporojye bölgelerinin sakinlerine hitaben ulusal sesleniş konuşması yaptı. Rusya Devlet Başkanı, kısmi seferberlik ilanını öngören kararnameyi imzaladığını söyledi.

Batılı ülkelerin Ukrayna'da barışçıl çözüm istemediklerini belirten Putin, “Batı barışçıl bir çözümden yana değil, Ukrayna'ya silah yığıyor.Toprak bütünlüğümüz tehdit edilirse Rusya mevcut tüm yolları kullanacak, bu bir blöf değil" dedi. İstanbul’daki müzakereler dahil Ukrayna tarafının Rusya’nın güvenliğine sağlanması için olumlu tepkiler verdiğini hatırlatan Putin, "Görünen o ki, barışçıl çözüm Batı'nın hoşuna gitmiyor. Bu nedenle, birtakım uzlaşmalar sağlandıktan sonra Kiev'e tüm anlaşmaları bozması için doğrudan bir emir verildi" diye vurguladı. Putin, "Batı'nın amacı Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek, doğrudan 1991'de SSCB'yi böldüler, ve şimdi Rusya için zaman geldi. dedi.

Batı’nın savaşı 2014'te başlatarak Ukrayna halkını savaş topuna dönüştürdüğü vurgulayan Putin, “Ukrayna'da önleyici bir askeri operasyon kararı kesinlikle gerekliydi ve mümkün olan tek karardı, almak zorundaydık. Donbas halkını moral olarak yalnız bırakamazdık" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısmi seferberlik ilanının ayrıntılarını da anlattı.

- Sadece şu anda yedekte bulunan ve her şeyden önce orduda görev yapmış, belirli askeri uzmanlıklara ve deneyime sahip olan vatandaşlar, kısmi seferberlik çağrısına tabi olacaktır. Askeri göreve çağrılanlar, birliklere gönderilmeden önce özel askeri harekat deneyimi dikkate alınarak mutlaka ek askeri eğitimden geçecek.



Putin, kısmi seferberlik önlemleri hakkında Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma ile üst kanadı Federasyon Konseyi bilgilendirileceğini kaydetti.


Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyetiile Herson ve Zaporojye bölgelerinin referandum kararlarını değerlendiren Putin, halkın büyük bölümünün geleceği hakkında alacağı kararı destekleyeceklerini söyledi.

- Bize yakın insanları parçalanmaları için cellâtlara teslim etme hakkımız yok, kendi kaderlerini belirleme konusundaki samimi arzularına cevap vermememiz mümkün değil, Donbass'taki halk cumhuriyetlerinin parlamentoları ile Herson ve Zaporojye bölgelerinin askeri-sivil idareleri, bu bölgelerin geleceği konusunda bir referandum düzenlemeye karar verdiler ve bu adımın desteklenmesi talebiyle bize, Rusya'ya başvurdular.


Washington, Londra ve Brüksel'in Kiev'in askeri faaliyetlerini Rusya topraklarına taşımaya ittiğini vurgulayan Putin, Batı'nın saldırgan Rusya karşıtı politikasında tüm sınırları aştığını belirtti. Rusya'ya nükleer silahla şantaj yapmaya çalışan ülkelere seslenen Putin, rüzgar gülünün onlara doğru dönebileceği uyarısında bulundu.

# istanbul # rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # Bir # Donbass # Donetsk # rusya seferberlikü # rusya seferberlik ilan etti mi # rusya seferberlik ilan etti # rusya seferberlik açıklaması # rusya seferberlik anlaşması # rusya seferberlik ilanı # rusya seferberlik son dakika # rusya seferberlik aracı # rusya'da seferberlik # kısmi seferberlik