İtalya'da seçimi kazanan Meloni'den ilk açıklama

İtalya'da yapılan erken genel seçimde resmi olmayan sonuçlara göre İtalya’nın Kardeşleri Partisi birinci parti oldu. Avrupa Birliği karşıtlığıyla öne çıkan Partinin Genel Başkanı Giorgia Meloni önümüzdeki günlerde yemin ederek ülkenin ilk kadın başbakanı olacak. Seçim sonuçlarını değerlendiren Meloni, içinde bulunulan zamanın sorumluluk alma zamanı olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği’ne ve ABD’nin ülkedeki etkisine karşı tepkilerin büyüdüğü İtalya'da genel seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre İtalya’nın Kardeşleri Partisi kazandı.

Partinin Genel Başkanı Giorgia Meloni önümüzdeki günlerde yemin ederek ülkenin ilk kadın başbakanı olacak.

Meloni, kamuoyu önünde yaptığı konuşmalarda, Avrupa Birliği ve “LGBT'ye” karşı sert ve mücadeleci ifadeler kullanmasıyla öne çıkıyor.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Meloni, içinde bulunulan zamanın sorumluluk alma zamanı olduğuna dikkat çekerek "Tarihin bir parçası olmak istiyorsanız, on milyonlarca insana karşı ne tür bir sorumluluğumuz olduğunu anlamanız gereken bir zamandayız. Çünkü İtalya bizi seçti, biz de ona asla ihanet etmeyeceğiz." dedi.

Giorgia Meloni, sonucun kendileri için bir varış noktası olmadığını, aksine hareket etme anında olduklarını ve yarından itibaren kendi değerlerini göstermeleri gerekeceğini kaydetti.

İtalya İçişleri Bakanlığının paylaştığı verilere göre, dünkü genel seçimlere katılım oranı yüzde 63,9 olarak gerçekleşti. Söz konusu oranın bugüne kadar yapılan genel seçimler arasında en düşük katılım oranı olduğu belirtildi.

# abd # seçim # avrupa # Bir # italya # ilk # meloni # Giorgia Meloni