Şiddet eylemleri İran'ın birçok kentinde protesto edildi

ABD’nin kaos oluşturmak istediği İran’da milyonlar emperyalist projelere ‘dur’ demek için alanlara indi. Tahran, Kum, İsfahan, Mazandaran ile Kazvin başta olmak üzere ülkenin dört bir yanında yürüyüş ve mitingler düzenlendi. Kadınların yüksek katılım gösterdiği mitinglerde, ABD, İsrail ve İngiltere karşıtı sloganlar atıldı. Mehsa Emini’nin ölümünü bahane ederek şiddet eylemi düzenleyenlere tepki yağdı.

Milyonlar alanlara indi. Yaklaşık bir haftadır İran’da yapılan şiddet eylemleri protesto edildi.


22 yaşındaki Mehsa Emini’nin hayatını kaybetmesi sonrası İran’ın çeşitli kentlerinde şiddet eylemleri başlatıldı. Terör örgütlerinin öncülük ettiği eylemlerde kamu malları yağmalandı. Devletin hedef alındığı eylemcilere karşı yargı harekete geçti. Kimliği tespit edilen 1200’den fazla kişiye yönelik gözaltı ve tutuklama işlemleri yapıldı.

ABD’nin de destek açıklamaları yaptığı şiddet eylemlerine karşı halk, başta Tahran, Kum, İsfahan, Mazandaran ve Kazvin olmak üzere sokağa çıktı. Kadınların katılımının yoğun olduğu yürüyüş ve mitinglerde Emperyalist projelere geçit verilmeyeceği vurgulandı. İran bayrağı taşıyan milyonların toplandığı alanlarda “Amerika’ya, İsrail’e, İngiltere’ye ölüm” sloganları atıldı.

Başkent Tahran’daki eylemlerin merkezi Devrim Meydanı oldu. Meydana sığmayarak sokaklara taşan halkın görüntüsü helikopterden yapılan kamera çekimlerine de yansıdı.

İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in posterleri taşıyan halk, ABD’nin suikastle şehit ettiği Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani’yi de unutmadı.

Kuran’ı Kerim ve camilerin yakılması ile onlarca güvenlik gücünün şehit edilmesini kınayan İranlılar, devlete bağlı olduklarını ifade etti. Mitingde, büyük sevgi gösterilen güvenlik güçleri için sık sık "Teşekkür" sloganları kullanıldı.

# abd # iran # Bir # tahran # İsfahan # iran islam devrimi # kazvin # Mehsa Emini # İran İslam Devrimi Lideri # İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney