Avrupa'da hayat pahalılığı protestosu: Hayat pahalılığına karşı binlerce kişi sokağa çıktı

Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar kendisini vurdu. Almanya ve İngiltere'de yüksek enflasyon, artan fiyatlar ve hayat pahalılığı protesto edildi. Miting ve yürüyüşler düzenlendi.

Enerji krizinin giderek derinleştiği Avrupa'da hayat pahalılığı da artıyor.

Almanya'da yüksek enflasyon, artan fiyatlar ve hayat pahalılığı protesto edildi.

Köln kentinin merkezinde bir araya gelen yüzlerce kişi "Yeter artık: Fiyatlar düşmek zorunda" sloganı attı.

Artan enflasyon, yükselen fiyatlar ve aşırı artış gösteren enerji fiyatlarının protesto edildiği gösteride, yetkililerden bu gidişata "dur" deyip önlem almaları istendi.

Göstericiler, gaz fiyatlarına yapılan zamların geri alınması, kira artışlarında üst limit belirlenmesi, emekli maaşları ile sosyal yardımların artırılması ve 9 avroluk ucuz ulaşım biletlerinin tekrar uygulamaya konulmasını da talep etti.

Enflasyonun 40 yıl sonra çift haneyi gördüğü İngiltere'de de binlerce kişi, hayat pahalılığına karşı seslerini yükseltmek için sokağa çıktı.

Başkent Londra'da toplanan kalabalık, "Yeter artık", "Adil maaş zammı istiyoruz" sloganları attı ve ekonomi politikalarını eleştirdi.

Geçen hafta Çekya’nın başkenti Prag’da bulunan Wenceslas Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, artan fiyatlar ve yaşanan enerji krizi nedeniyle hükümet karşıtı protesto gösterisi düzenlemişti.

# ingiltere # rusya # almanya # protesto # enflasyon # avrupa # Bir # çekya