Halk ne Cumhur ne Millet ittifakı'na güveniyor

Vatandaş ne Millet ne de Cumhur ittifakına güveniyor. Sistem dışı seçenek arayışı, araştırma sonuçlarına da yansıdı. "Türkiye'nin en önemli sorununu hangi parti çözebilir? sorusuna Mayıs ayında verilen yüzde 34,7'lik hiçbiri yanıtı, Eylül ayında yüzde 47'ye çıktı. İşte Saros'un yaptığı araştırma sonucunun ayrıntıları....

Genel seçime 10 aydan az bir süre kaldı. Ekonomik kriz giderek derinleşirken, anketler vatandaşın sistem içi partilerden çözüm beklentisinin kalmadığını gösteriyor.

Saros Araştırma Şirketi’nin ' Türkiye Gündemi ve Siyaset Anketi’nin Eylül ayı sonuçları, bu gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. Sistem içi partilere olan güvensizlik yüzde 50’ye dayandı.

19 ilde 2 bin 25 kişiyle yüzyüze görüşülerek yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin en büyük sorunu yüzde 60,3 ile ekonomi… İkinci sırada ise yüzde 10,2 ile işsizlik var…

Cumhur ve Millet İttifakı olarak bölünen sistem içi partiler, vatandaşın güvenini yitirmiş durumda.. Ankete katılanların yüzde 47,1’i, “Türkiye’nin en önemli sorununu hangi parti çözebilir?” sorusuna “hiçbiri” yanıtını verdi.

Sistem içi partileri çare olarak görmeyenlerin oranı Mayıs ayında yüzde 34,7 iken, Temmuz'da yüzde 46'ya Eylül ayında ise yüzde 50’ye dayandı.

Saros araştırmasına katılanların yüzde 52’si hükümeti başarısız buluyor. Yüzde 43,9 de Hükümetin dış politikada başarısız olduğu görüşünde…

Araştırmada vatandaşlara, “Sizce Türkiye cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine mi devam etmeli, yoksa parlamenter sisteme mi dönmeli?”sorusu da yöneltildi. Vatandaşların yüzde 52’si parlamenter sistemi geri dönülmesi talebini dile getirdi.

# türkiye # ekonomi # millet ittifakı # Bir # eylül # cumhur ittifakı # Saros # saros araştırma