Süt ve ete büyük zam kapıda

Son zamanlarda fiyatı en fazla artan ürünlerden olan Et ve süte bir zam daha kapıda. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, artan maliyetler nedeniyle süt ineklerinin kesildiğini, piyasada süt sıkıntısı yaşandığını söyledi. Solakoğlu, "Önümüzdeki haftalarda süt ve ete büyük oranda zam gelecek." dedi.

Vatandaşın alım gücünü aşan et ve sütün fiyatına bir zam daha bekleniyor.

Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, artan maliyetler nedeniyle hayvancılıkla uğraşanların hayvanlarını kesime gönderdiğine dikkat çekti. “Piyasada damızlık hayvanlar kesiliyor. ‘Süt bulamayacaksınız, et bulamayacaksınız’ dediğimiz günlere geldik." dedi.

Solakoğlu, yapılacak zam için tarih de verdi. "Piyasada yeterli süt olmadığı için talep bazlı fiyat artışına gidilecek. 15 Ekim -30 Kasım arası süt ve ete yüzde 30-35lik zam kapıda.” ifadesini kullandı.

Çiftçilerin örgütlenip sütlerini Ulusal Süt Konseyi'nin tavsiye fiyatının üzerinde sattığını belirten Solakoğlu, “İhaleler başladı. İlk çıkan 7 lira 50 kuruş olan fiyat, 8 lira 70 kuruşa çıktı. Bunun üzerine daha koyarak devam edileceği öngörülüyor. Bu saatten sonra zamlar peş peşe gelecektir. Çünkü inekler kesildi. İnekler kesilince de ne et ne de süt bulamazsınız." ifadesini kullandı.

Öte yandan et ve süt dışında yumurta fiyatlarında da artış bekleniyor.

Şu anda kolisi marketlerde 60-70 lira arasında satılan yumurtaya bir zam daha gelirse 30'lu yumurtanın fiyatı 100 liraya dayanacak.

# fiyat # zam # hayvancılık # et # Bir # süt # girdi maliyetleri # Ulusal Süt Konseyi # Sencer Solakoğlu # Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği