CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde ödeme krizi: Fazla mesai ücretini veremedi

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, zabıta ve itfaiye memurlarına her ayın 30’unda vermesi gerektiği fazla mesai ücretini ödemedi. Bin 500'den fazla kamu çalışanı ücretini alamadı. Toplam ödemenin yaklaşık 2 buçuk milyon lira olduğu belirtiliyor. Ulusal Kanal’a konuşan belediye yetkilileri 4 gün geciken ücretler için “banka da sistemsel bir hata var” açıklaması yaptı.

Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ve zabıta memurlarının fazla mesai ücretini veremedi.

Belediye bünyesinde bin 500'den fazla itfaiye ve zabıta memuru hizmet veriyor. Bu emekçilerin diğer memurlardan farkı cumartesi mesaisi ve gece mesaisi yapmak. Böyle olunca da kamu çalışanları için aylık fazla mesai ücreti çıkıyor.

Tunç Soyer yönetimi bir memur için yaklaşık bin 500 TL fazla mesai ücreti ödemek zorunda. Ancak bu ay ücretler çalışanların banka hesaplarına geçmedi. Memurların alacağı fazla mesai ücretinin toplamının 2 buçuk milyon liraya yakın olduğu belirtiliyor.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı belediye yetkilileri çalışanların maktu mesai ücretinin 30 Eylül 2022'de ilgili bankaya "Mail Order" yöntemiyle yatırıldığını söyledi. Yapılan açıklamaya göre memura ödemeleri yapacak bankada 4 gündür sistem sorunu yaşanıyor.

Yetkililer fazla mesai ücretlerinin kısa sürede hesaplara geçeceğini belirtti.

# İzmir # izmir # İzmir Büyükşehir Belediyesi # itfaiye # Bir # Tunç Soyer # zabıta # fazla mesai ücreti