1450 öğrenciden Çanakkale Koreografisi

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü nedeniyle, Türkiye'nin en doğusundan en batısına kadar tüm yurtta tek yürek olduk. Kocaeli'nde 1450 öğrenci, yaralı Anzak askerini kucaklayarak sipere taşıyan Türk askerinin tasvir edildiği "Mehmetçik'e Saygı Anıtı"nı canlandırdı. Şanlıurfa'da ise gençler Fırat nehrinin kıyısında Ay-yıldızlı koreografi sergiledi.

Türk gençliği, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104'üncü yıldönümü nedeniyle yurdun dört bir yanında özel koreografiler sergiledi. Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 60'ıncı yıl ortaokulu ve tevfik ileri imam hatip ortaokulu öğrencileri, kapsamlı bir projeye imza attı. 1450 öğrenci, bedenleriyle "Mehmetçik'e Saygı Anıtı" oluşturdu.

Öğrenciler, Yaralı Anzak askerini kucaklayarak sipere taşıyan Türk askerinin tasvir edildiği bir koreografi gerçekleştirdi. Bin dörtyüz elli öğrencinin kendi bedenleriyle canlandırdığı Mehmetçik'e Saygı Anıtı, havadan görüntülendi.

Koreografinin yanında Türk bayrağı açıldı. Görüntülerin yer aldığı video klibinde öğrenciler Mehmet Akif'in çanakkale şehitlerine yazdığı şiiri de seslendirdi. Klip sosyal medyada paylaşıldı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde ise gençler ay-yıldızlı koreografi düzenledi. Fırat nehrinin kıyısında düzenlenen koreografide Şanlıurfalı gençler ay-yıldız oluşturdu.

Koreografinin sonunda Dur Yolcu isimli şiiri ve Çanakkale türküsünü seslendirdiler.