Satılık konuta fahiş zam

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi tarafından belgelendi. Hazırlanan rapora göre konut fiyatları son bir yılda İstanbul’da yüzde 105.6, Ankara’da yüzde 82.1 ve İzmir’de yüzde 76.6 oranında arttı.

Konut fiyatlarındaki fahiş artışları belgeleyen rapor açıklandı. Belgeler Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nden geldi.

Buna göre konut fiyatları son bir yılda İstanbul’da yüzde 105.6, Ankara’da yüzde 82.1 ve İzmir’de yüzde 76.6 oranında arttı.

Rapora göre, satış fiyatlarındaki artış hızı ile reel konut fiyatlarındaki artış hızı 2021 Aralık ayında da devam ederken, satılık konut arzı ve talebi düşüyor.

Satılık konut metrekare ortalama fiyatları İstanbul'da 9 bin 642 liraya, Ankara'da 4 bin 400 liraya ve İzmir'de 7 bin 567 liraya yükseldi.

İlan satış fiyatlarının, aralıkta da geçen yılın aynı ayına göre bütün büyükşehirlerde arttığı görülüyor. Buna göre satılık konut ilan metrekare fiyatı 6 bin 726 liraya ulaştı.

Enflasyondan arındırılmış konut satış fiyatlarındaki artış oranı aralıkta yüzde 40.4'e yükselerek raporda incelenen dönemdeki en yüksek seviyesine ulaştı.

Ülke genelinde hesaplanan satılık konut ilan fiyatı yıllık, geçen aya göre 32 puan artarak yüzde 91 oldu.

Böylece, geçen yılın aynı döneminde 3 bin 521 lira olan Türkiye geneli ortalama satılık konut ilan metrekare fiyatı 6 bin 726 liraya yükseldi.

# İstanbul # izmir # istanbul # ankara # türkiye # zam # Fahiş fiyat # Bahçeşehir Üniversitesi # konut fiyatı artış