Üreticiden tüketiciye köprü: Kooperatif

Peş peşe gelen zamlar hem tüketicinin hem de üreticinin en büyük derdi. Üreticinin ürününü işleyerek tüketiciye sunan kooperatifler ise her iki taraf için önemli faydalar sunuyor. Aydın'da kurulan Türkiye'nin en büyük kooperatiflerinden Ör-Koop, özellikle süt ürünleri alanında ürün çeşitliliği ile dikkat çekiyor.

Artan gıda fiyatları, üreticiden tüketiciye en kestirme yol olan kooperatifleri bir kez daha öne çıkardı. Kısa adı Ör-Koop olan Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, 9'uncu Aydın Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda ürünlerini sergiledi.

Ör-Koop Sorumlu Yöneticisi Nazan Türcan, yıllar önce 7 kişiyle kurulan kooperatifin bugün Türkiye'nin en büyük kooperatiflerden biri haline geldiğini anlattı.

Kooperatif, Muğla, Denizli ve Aydın'daki üreticilerden aldığı sütü katma değerli süt ürünlerine dönüştürerek tüketiciye ulaştırıyor.

Son yıllarda bölgede yetişen diğer ürünleri de değerlendirmeye başlayan kooperatif, artan ürün çeşitleriyle dikkat çekiyor.

Ör-Koop, süt ürünlerinin tamamını kendi tesislerinde üretiyor. Artan sütü başka firmalara satıyor. 2017 yılında yem fabrikası kuran ve üreticilerine kendi yaptığı yemi pazarlayan Ör-Koop, Türkiye'de yem fabrikasına sahip tek kooperatif ünvanını aldı.

2019 yılında soğuk hava deposu, 2020 yılında da organik paketleme tesisi kuran Ör-Koop, kadın girişimcilere de destek veriyor.

# Aydın # türkiye # muğla # destek # hayvancılık # soğuk # Gıda # Süt ürünleri # Tarımsal Kalkınma Kooperatifi