Küçük esnafın beklediği tasarı TBMM'de

Zincir marketler artık her istedikleri ürünü satamayacak. Küçük ve orta ölçekli esnafın ayakta kalabilmesi için, zincir marketlerde bazı ürünlerin satışının yasaklanmasını içeren paket TBMM'ye gönderiliyor. Esnaf durumdan oldukça memnun.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’in zincir marketlerde bazı ürünlerin satışının yasaklanacağına ilişkin sözlerinden sonra dikkatler yeniden zincir market düzenlemesine çekildi. Bu konuda farklı bir çalışma yapıldığı ortaya çıktı.

Özellikle küçük ve orta ölçekli esnaf salgın sürecinde aylarca işyerlerini açamadı. Esnafın ayakta kalabilmesi için zincir marketlerin satışını yapabileceği ürünlere sınırlama getirilmesi konusu hızlandı.

Alınan bilgiye göre, zincir marketlerin nüfus kriterine göre açılmasına olanak sağlanması, satacağı ürünlere sınırlama getirilmesi, bazı ürünlerin de büyüklük hesabına göre satışına kural konulması konuları ele alındı.

Buna göre 400 metre kare ve altında olan zincir marketlerde, kırtasiye ürünleri, elektronik eşya, beyaz eşya, mobilya, ev tekstili, sigara, nalburiye ve hırdavat ürünleri satılamayacak. 5 bin metrekare kapalı alanı olanların satılabileceği ürünlerin listesi de yeniden belirlenecek.

Esnaf meclise gönderilen yasa tasarısından memnun. Teklifin bir an önce meclisten geçmesini istiyor.

İnternet üzerinden yapılan satışlar da esnafın işini büyük oranda etkiliyor. Burada da düzenleme yapılması şart.

# türkiye # tbmm # esnaf # internet # salgın # tasarı # yasal düzenleme # Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken