Karma Komisyon'dan Semra Güzel kararı

PKK kampında fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması için Meclis'te ilk toplantı yapıldı. Karma Komisyon, rapor hazırlaması için 5 üyeli Hazırlık Komisyonu oluşturdu. Hazırlık Komisyonu 1 ay içinde hazırladığı raporu Karma Komisyona sunacak. Ardından da Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağına yönelik karar verilecek.

PKK'lılar ile terör kampında samimi fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yargılanabilmesi için ilk adım atıldı. Meclis Karma Komisyonu, fezlekeleri incelemesi için 5 kişilik Hazırlık Komisyonu oluşturdu.

Hazırlık Komisyonu, dokunulmazlığın kaldırılması veya kaldırılmamasına yönelik bir rapor hazırlayacak.

DOKUNULMAZLIĞI KALKARSA YARGILANACAK

Hazırlık Komisyonu'ndan gelecek rapor Karma Komisyon'da görüşülecek ve dosya karara bağlanacak. Dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkarsa bu kez fezleke Genel Kurul'da görüşülecek.

Orada da dokunulmazlığın kaldırılmasına yönelik karar çıkarsa Semra Güzel, hakkında açılan davada sanık sandalyesine oturacak. Semra Güzel, terör örgütü üyeliği suçu kapsamında yargılanacak.

FEZLEKESİZ HDP'Lİ VEKİL YOK

Ak Parti, MHP, CHP ve İyi Parti dokunulmazlığın kaldırılması yönünde oy kullanacak. Ancak CHP sadece bu dosya özelinde HDP aleyhine oy kullanacaklarını açıkladı. Zira Meclis'te HDP'ye ait toplamda 1120 fezleke bulunuyor.

Fezlekelerin büyük çoğunluğu, terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği, terör örgütü propagandası gibi suçlardan hazırlandı.

Bir yanda gözler HDP'lilerin fezlekesine çevrilmişken diğer yanda kapatma davası süreci de devam ediyor. HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas hakkındaki görüşüne karşı savunmasını yazılı olarak Anayasa Mahkemesi'ne sunacak.

Ardından da sözlü savunmalar alınacak ve AYM Genel Kurulu hazırlanacak raporlar doğrultusunda kararını netleştirmek için duruşma kararı belirleyecek.

# chp # pkk # mhp # ak parti # diyarbakır # hdp # İyi Parti # terör # tbmm # anayasa # anayasa mahkemesi # AYM # fezleke # dokunulmazlık # karma komisyon # Semra Güzel # hazırlık komisyonu