'Bozkır Direngenleri' sergisi açıldı

Tecrübeli ressam Süleyman Karakul’un 'Bozkır Direngenleri' isimli resim sergisi Ankara’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Emeğin, üretimin ve Anadolu insanlarının hayatlarının anlatıldığı resimler yurttaşların yoğun ilgisi oldu. Sergiye Vatan Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği yöneticileri de katıldı. Ulusal Kanal'a konuşan Ressam Süleyman Karakul, üretim olmadan hayatın olamayacağını vurguladı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Ressam Süleyman Karakul’un 'Bozkır Direngenleri' isimli resim sergisi Ankara’da açıldı. Bozkırın dirençli insanlarının tablolarının bulunduğu sergi sanatseverlerle buluştu.

- Üretim olmadan hayat olmuyor. O nedenle üretimin günümüz koşullarında böyle bir öge olduğunu eylem olduğunu görüyorum ben.
- Her alanda iş alanında hayat alanında direngenlik söz konusu. Benim esas öne çıkardığım şey bozkırdaki insanların direngenliği. O bana daha zengin geliyor. Onlar daha saf bozulmamış bir yapıya sahip.
- Kırsal alandaki üretim anlayışının bugün yok olduğunu görüyoruz. Ekonomik sorunların ortaya çıktığını görüyoruz. O bakımdan bu üretimi öne çıkararak üretim şimdiki insanların özgün yapılarını imece ruhunu paylaşmayı öne çıkararak tekrar o yaşamın yeniden gündeme gelmesi konusunda bir idealim var benim hayalim var yani.

Süleyman Karakul, resimlerinde doğup büyüdüğü Anadolu topraklarını, o Anadolu insanının emeğini ve üretimi anlatıyor.

Ankara Valör Sanat Galerisi’ndeki sergiye çok sayıda sanatsever katıldı.

Sergiyi gezen Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi Genel Saymanı Yıldırım Gençer ve Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Ulusal Strateji Merkezi Başkanı Şule Perinçek eserlerle ilgili görüşlerini Ulusal Kanal'a anlattı:

- Bütün tablolarda bozkır insanın direngenliğini ve o zorlukları alaşağı etme kabiliyetini müthiş bir estetikle zariflik ve olanca sıcaklığı ile yansıtmış. Bu tablolara ihtiyacımız var.
- Her tabloda insanın toprakla buluşması. Sayın Karakul oralarda yaşamış birisi anlıyorsunuz. Yaptığımız her iş boşa gitmiyor. Topraktan fışkırıyor geliyor diyorsunuz. Gelsinler gezsinler gezmek değil bu duyguyu alsınlar buradan.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Berke Berkil ve Türkiye Liseler Birliği Genel Başkanı Barış Dikmen'in de katıldığı sergi 14 Şubat Pazartesi gününe kadar açık olacak.

# Ankara # ankara # türkiye # vatan partisi # ulusal kanal # haber # üretim # Vatan # sergi # türkiye gençlik birliği # Partisi # ekonomik # Süleyman Karakul