Bakan Nureddin Nebati'den faiz mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomistler ve piyasa katılımcılarıyla bir araya geldi. Bakan Nebati'nin gündeminde istihdam, enflasyon ve faiz konusu vardı. İstihdamda salgın nedeniyle oluşan kayıpların telafi edildiğini söyleyen Nebati, enflasyonla mücadele vurgusu yaptı. Bakan Nebati, Kur korumalı TL mevduat hesabına katılımın 21 Ocak itibarıyla 184 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomist ve piyasa katılımcılarıyla İstanbul'da bir araya geldi.

Türkiye Ekonomi Modeli'nin anlatıldığı toplantı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapıldı. Bakan Nebati'nin gündeminde istihdam, enflasyon ve faiz konusu vardı.

Kur korumalı TL mevduat hesabına katılım rakamlarını açıklayan Nebati, 21 Ocak itibarıyla 184 milyar liraya ulaştığını söyledi. Türk lirasını koruma hamlesinin toplam 477 bin kişiye ulaştığını da ekledi.

Enflasyonla mücadele vurgusu yapan Bakan Nebati, salgın döneminde artan enflasyonu düşürmenin en önemli öncelik olduğunu da belirtti.

Bakan Nebati, birçok ülkede politika faizinin manşet enflasyonun altında olduğunu ve kredilerdeki ılımlı artışın devam ettiğini söyledi.

# istanbul # türkiye # faiz # ekonomi # cumhurbaşkanlığı # Merkez Bankası # enflasyon # dolar # mücadele # ocak # Euro # döviz kuru # Türk lirası # dolmabahçe # nureddin nebati # Kur korumalı mevduat # türkiye ekonomi modeli