''Uğur Mumcu gibi görev başındayız''

Ağabeyi Ceyhan Mumcu, yeğenleri Evren Mumcu ve Baran Ateş ile Vatan Partisi ve TGB, Gazeteci Uğur Mumcu’yu şehit edildiği noktada andı.

Vatan Partisi ve TGB, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun şehit edildiği alanda anma düzenledi.

Anmada konuşan ağabeyi Ceyhan Mumcu, Uğur Mumcu’nun söylemlerinin hala değerini taşıdığını belirtti.

''Uğur Mumcu gibi görev başındayız'' - Resim : 1

''UĞUR MUMCU’NUN SÖYLEMLERİ HALA DEĞERİNİ YİTİRMEDİ''

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından ilk sözün verildiği Ceyhan Mumcu, kardeşini en iyi anlayanın TGB olduğunu kaydetti. Mumcu, “Uğur fizik olarak yok ama söylem ve eylemleriyle yaşıyor.” dedi. Uğur Mumcu’nun gerçek mirasçısı olarak TGB’yi işaret eden Mumcu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uğur’un aramızdan ayrılmasının üzerinden 29 yıl geçti. Bu 29 yılda Uğur’un söylemleri bir an olsun anlamını, değerini yitirmedi. Çünkü o söylemler insanlığın özlemlerine, Türk milletinin bağımsızlık aşkına uygun söylemlerdi. Bu 29 yılın bende bıraktığı hissi sizinle özellikle paylaşmak istiyorum. Bugün Uğur’u en iyi takip eden, anlayan ve uygulayan TGB'dir. Uğur’un bütün yazıları kanıtların birincisidir. TGB'nin eylemleri de kanıtların ikincisidir. Uğur’un yazıları ve TGB’nin eylemleri arasında tam bir uyum vardır. O nedenle ben her yıl TGB ile Uğur’u anıyorum. İçtenliği sebebiyle TGB’ye öncelik veriyorum. Bu soğuk havada seve seve buraya gelenlere teşekkür ediyorum. Sevgi, saygı ve minnetlerimi arz ediyorum.”
''Uğur Mumcu gibi görev başındayız'' - Resim : 2

ABD’DEN FON ALMAK İÇİN YARIŞAN MEDYA MENSUPLARI UĞUR MUMCU’NUN TAM KARŞISINDADIR”

Uğur Mumcu’nun Türk milletine ahde vefasını emek, namus, vatan gibi değerleri şiar edinerek gösteren örnek bir Türk aydını olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Bahir Oltulu, Vatan Partisi’nin Mumcu’nun partisi olduğunu söyledi. Mumcu’yu yalnızca gazeteci kimliğiyle anmanın eksik olacağını anlatan Oltulu, “Uğur Mumcu emperyalizme karşı mücadelede dava ve eylem adamıydı. 12 Mart’ın Sakıncalı Piyadesi, Kontrgerilla, FETÖ ve PKK’nın ezeli düşmanıydı.” dedi.

Mumcu’nun ABD emperyalizmi ve onun piyonlarına karşı mücadele ettiği için şehit edildiğini aktaran Oltulu şöyle konuştu: “Uğur Mumcu’yu savunur gibi görünerek; ABD’nin Türkiye’ye yönelik kaos planlarında rol alan Biden tayfası ve Avrupa merkezli emperyalizmin kurumlarından fon almak için yarışan medya mensupları bugün onun tam karşısındadır. Onun kimliğinde; Atatürk devrimlerini, etmek yazılıdır. Bunu, mirasçısı olduğu Jön Türklerden, Talat Paşalardan, Atatürklerden öğrenmiştir. Uğur Mumcu safını 30 yıl önceden belirlemişti. Bugün yaşasaydı ABD emperyalizminin terör örgütlerine ve kravatlı temsilcileri HDP’ye karşı en net tavrı alacaktı. FETÖ’nün Ergenekon zindanlarını Vatan Partisi’yle birlikte yıkacaktı. Türkiye’nin Mavi Vatan’daki mücadelesini, kukla Kürdistan İkinci İsrail projesini bitirmesini, ekonomik zorluklardan üretim ekonomisiyle çıkılacağını satın alınamaz kalemiyle yazacaktı. Bugün Türkiyemizin önümüzdeki zorluklara karşı, Uğur Mumcu gibi tavır almak, cesur olmak ve millete adanmak altın anahtardır.”

Oltulu’nun ardından söz alan TGB Genel Sekreteri Berke Berkil şöyle konuştu:

“Uğur Mumcu; Namık Kemaller, Talat Paşalar, Mustafa Muammer Aksoylar, Gaffar Okkanlar, Eşref Bitlisler Ömer Halis Demirler, Fethi Sekinler, Şenay Aybüke Yalçınlar ve nicesi… Fıtrat değişse de bu kan o kandır. O kan anti-emperyalizmdir, katıksız Atatürkçülüktür… Uğur Mumcu geçmişte anılacak bir şahsiyetin ötesindedir. Bugün de görevinin başındadır, Türkiye’nin birliğine kanıyla güç vermektedir.”

Etkinlik anıta karanfiller ve Aydınlık Gazetesi bırakılmasıyla sona erdi. Anmaya Mumcu’nun yeğenleri Evren Mumcu ile Baran Ateş de katıldı.

''Uğur Mumcu gibi görev başındayız'' - Resim : 3

Vatan Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı Bahir Oltulu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

''Büyük Türk Milleti ve Değerli Basın Mensupları,

Bugün burada, Cumhuriyet devriminin aydınlanma ve bağımsızlık mücadelesinde ABD emperyalizme şehit verdiğimiz, büyük vatansever Uğur Mumcu’yu anmak için bir araya geldik.

Uğur Mumcu; tüm hayatı boyunca, Türk milletine ahde vefasını emek, namus, vatan gibi değerleri şiar edinerek göstermiş örnek bir Türk aydınıdır. O, hakikatin tereddütsüz kalemi, dürüstlüğün gür sesidir.

Uğur Mumcu’yu yalnızca gazeteci kimliğiyle anmak onu eksik tanımlamaktır. Uğur Mumcu emperyalizme karşı mücadelede dava ve eylem adamıydı. 12 Mart’ın Sakıncalı Piyadesi, Kontrgerilla, FETÖ ve PKK’nın ezeli düşmanıydı. “İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil; sustukları şeylerden de sorumludurlar.” sözü onun şiarıydı.

Uğur Mumcu’yu savunur gibi görünerek; ABD’nin Türkiye’ye yönelik kaos planlarında rol alan Biden tayfası ve Avrupa merkezli emperyalizmin kurumlarından fon almak için yarışan medya mensupları bugün onun tam karşısındadır.

Onun kimliğinde; Atatürk devrimlerini, Türkiye’nin tam bağımsızlığını savunmak, ABD emperyalizmi ve onun piyonlarına karşı mücadele etmek yazılıdır. Bunu, mirasçısı olduğu Jön Türklerden, Talat Paşalardan, Atatürklerden öğrenmiştir. Uğur Mumcu, bu yüzden hedef alınmış, bu yüzden şehit edilmiştir.

Uğur Mumcu safını 30 yıl önceden belirlemişti. Bugün yaşasaydı ABD emperyalizminin terör örgütlerin eve kravatlı temsilcileri HDP’ye karşı en net tavrı alırdı. FETÖ’nün Ergenekon zindanlarını Vatan Partisi’yle birlikte yıkardı. Türkiye’nin Mavi Vatan’daki mücadelesini, kukla Kürdistan İkinci İsrail projesini bitirmesini, ekonomik zorluklardan üretim ekonomisiyle çıkılacağını satın alınamaz kalemiyle yazardı.

Bugün Türkiyemizin önümüzdeki zorluklara karşı, Uğur Mumcu gibi tavır almak, cesur olmak ve millete adanmak altın anahtardır.

Vatan Partisi olarak bizler, onu şehit verdiğimiz noktadan tüm kararlılığımızla bildiriyoruz:

Üreten ve bağımsız Türkiye’yi kurana dek Uğur Mumcu gibi görev başındayız!

Saygılarımızla.''

 

# Ankara # abd # ankara # türkiye # fetö # pkk # vatan partisi # mücadele # üretim # Vatan # uğur mumcu # ceyhan mumcu