Erkan Öztürk'e yönelik suçlamaya ret

Kayseri Şeker Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'a ''FETÖ'cü'' dediği için Çiftçi Erkan Öztürk hakkında yapılan suç duyurusu savcılıktan döndü. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Hüseyin Akay hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğünü ve henüz bunun sonuçlanmadığını bildirdi. Bu nedenle de Erkan Öztürk tarafından iftira suçunun işlenmediğini kaydetti.

Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki FETÖ soruşturması sürerken başka bir suç duyurusu daha sonuçlandı.

Kayseri Şeker Fabrikası’nın Genel Müdürü Osman Canıtez görev başındayken FETÖ üyeliği nedeniyle hapis cezası almıştı. Kayseri Şeker Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da Osman Canıtez lehine tanıklık yapmıştı.

Dava ve soruşturma süreçleri devam ederken, Hüseyin Akay kendisine FETÖ'cü diyen Çiftçi Erkan Öztürk hakkında 22 Mart 2021 tarihinde suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geri döndü. Başsavcılık, Hüseyin Akay hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğünü ve henüz bunun sonuçlanmadığını bildirdi.

Bu nedenle de Erkan Öztürk tarafından iftira suçunun işlenmediği belirtildi.

Kovuşturmaya yer olmadığını ifade eden Başsavcılık kararın tebliğ edildiği andan itibaren Akay’ın 15 gün içerisinde itiraz etme hakkı olduğunu da kaydetti.

# Kayseri # fetö # kayseri # çiftçi # Kayseri Şeker Fabrikası # kayseri şeker