HDP'li Semra Güzel için komisyon toplanıyor

PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP'li Semra Güzel hakkında oluşturulan Hazırlık Komisyonu, pazartesi günü toplanıyor. Güzel saat 14'te yapılacak toplantıda bizzat yüz yüze savunma yapabilecek veya milletvekili arkadaşlarına savunma yaptırabilecek.

Etkisiz hale getirilen PKK'lı teröristle fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında oluşturulan Hazırlık Komisyonu, pazartesi günü toplanıyor.

Hazırlık komisyonunda "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasıyla düzenlenen iki ayrı yasama dokunulmazlığı dosyası ele alınacak.

Hazırlık Komisyonu Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Semra Güzel'e yazılı savunması için 28 Ocak'a kadar süre verildiğini belirtti.

Can, açıklamasında "Sözlü savunma yapmak isterse 31 Ocak Pazartesi saat 14.00'te toplantı planladık, gelip bizzat yüz yüze savunma yapabilir veya bir milletvekili arkadaşına savunma yaptırabilir." ifadelerini kullandı.

Can, Hazırlık Komisyonunun, yasal olarak bir aylık süre zarfında gerekli kanaat oluştuktan sonra hazırladığı raporu, TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a arz edeceğini açıkladı.

# pkk # terörist # hdp # terör # tbmm # meclis # ocak # komisyon # adalet