Çin'de Bahar Şenliği TV galası renkli geçti

Çin'de yıllık Bahar Şenliği TV galası düzenlendi. Renkli anlara sahne olan galada, son teknolojiyle bütünleşmiş, görsel ve işitsel eğlence performansları izleyicilerle buluştu.

Çin'de yıllık Bahar Şenliği TV galası gerçekleştirildi.

Çin Medya Grup'un ev sahipliğini yaptığı gala, Çin Yeni Yılı'nın ( Kaplan Yılı) arifesinde son teknolojiyle bütünleşmiş, görsel ve işitsel eğlence performansları ile izleyicilerle buluştu.

Bu yılki Bahar Şenliği galası, Kovid-19 ile mücadele, Kış Olimpiyat Oyunları ve Çin'in uzay başarıları gibi ana temaları içerdi.

Gala yenilikçi bir programa sahne olurken, genişletilmiş gerçeklik (XR), artırılmış gerçeklik (AR), holografik tarama ve 8K çıplak gözle 3D işleme teknolojileri kullanıldı.

Çocuklara yönelik bir performansta, 720 derecelik ekran, çocukların sınırsız evrende yüzebileceği uçsuz bucaksız yıldızlı bir gökyüzü de gösterildi.

Yenilikçi AI teknolojisinin yardımıyla Sanxingdui'nin yeni ortaya çıkarılan bronz maskesi de galada tanıtıldı. Sanxingdui arkeolojik sit alanındaki 3 numaralı çukurdan çıkarılan maske, dünyada ortaya çıkarılan en büyük maskelerden biri olarak öne çıkıyor.

Gösteride, Sanxingdui'nin muhteşem sahnesini canlı bir şekilde tasvir etmek için vücut dilini kullanan oyuncular da yer aldı.

Galada, Çin'in Tiangong Uzay İstasyonu'ndaki Shenzhou-13 görevinde bulunan Çinli astronotların, dünyanın her köşesindeki yurttaşlarına uzaydan kutlama mesajları da gönderdi.

Galada, Çin'in Hong Kong ve Makao özel idari bölgelerinden ve Tayvan bölgesinden çok sayıda tanınmış sanatçı da yer aldı.

Dört saatlik gösteri, şu anda mevcut olan en yüksek çözünürlük olan 8K'da canlı yayınlandı. Aynı zamanda, galayı aynı anda yayınlayan ülke genelindeki şehirlerde binlerce 8K ekran kuruldu.

Bahar Şenliği Galası, ulusal kutlamaların sembolik bir parçası olarak görülüyor. 1983'te ilk kez düzenlendiğinden bu yana tüm dünyadaki Çinliler için izlenmesi gereken program olarak düşünülüyor. Gösteri, geçen yıl, çeşitli medyalarda toplam 1,27 milyar izleyici rekor kırdı.

# çin # kış # kutlama # gösteri # Gala # kovid # kaplan # Çin Yeni Yılı # bahar şenliği # kış olimpiyat oyunları # artırılmış gerçeklik # kaplan yılı # Tiangong Uzay İstasyonu