''60 bin genç istihdam edilecek''

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yazılı ve görsel basının Ankara Temsilcileriyle buluştu. Soruları yanıtlayan Kasapoğlu, 2022 yılı hedeflerini anlattı. Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında çalışmaların sürdüğünü belirten Kasapoğlu, ilk etapta 60 bin gencin istihdam edileceğini açıkladı.Terörle mücadele sonrası Doğu ve Güneydoğu'da spor faaliyetlerinin arttığını belirten Bakan Kasapoğlu, "Cudi’de silah değil, tenis raketi sesleri yankılanacak." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gazete ve televizyon kanallarının Ankara Temsilcileriyle buluştu. Kasapoğlu soruları yanıtladı, bakanlığın 2022 yılı hedeflerini anlattı.

Bakana gençliğin istihdama dahil edilmesi noktasında ne hedeflendiği de soruldu. Kasapoğlu, Sanayi Bakanlığı ile başlattıkları Çalışan ve Üreten Gençler programının devam ettiğini bildirdi.

İlk etapta tekstil ve ayakkabı üretimi alanında 60 bin gencin istihdama dâhil olacağını söyledi. Program kapsamında 95 proje desteklendiğini de belirten Kasapoğlu, ihtiyaç halinde bunların artırılacağını belirtti:

- Katılımcı ruhla gençlerimizle beraber yönetme kararlılığındayız.

Yurt kapasitelerinin yetersiz olduğuna yönelik tartışma da gündeme geldi:

- Yurtlar bizim en güçlü alanlarımızdan bir tanesi. 750 bin kapasitemiz var ve her geçen gün artırıyoruz. Yurtlarımız üzerinden kimsenin istismar siyaseti gütmesine, yıpratma çalışmalarına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Özel yurtların 300 bin ki kapasiteli olduğunu söyleyen Kasapoğlu, 400 farklı derneğin yurt faaliyeti yürüttüğü açıkladı. Bakanlık olarak özellikle üniversite yurtları noktasında denetim süreçlerini devraldıklarını ve ruhsatlandırma takibini yaptıklarını ifade etti.

Kasapoğlu, terörle mücadele sonrası Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki spor faaliyetlerinin artırıldığını vurguladı. Şırnak, Hakkari ve Ağrı’da kış sporlarına yönelik çalışmalar olduğu ve bölgenin artık uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapmaya hazır hale geldiğini kaydetti.

Kasapoğlu, “Cudi’de silah sesleri değil, tenis raketi sesleri yankılanacak” dedi, önümüzdeki aylarda uluslararası tenis turnuvası düzenleneceğini ilan etti.

11 milyon lisanslı sporcunun bulunduğunu ifade eden Kasapoğlu, toplumun her kesiminin spor faaliyetlerine katmayı hedeflediklerini belirtti:

- Bakanlık olarak temel amaçlarımızdan biri, sporun tabana yayılması. İstisnasız her vatandaşımızın kadınıyla erkeğiyle, özellikle bunun altını çiziyorum.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlığı üzerinden hakaretlerde bulunan eski milli yüzücü Derya Büyükuncu’nun durumu da Kasapoğlu’na soruldu. Kasapoğlu, Büyükuncu'nun 2012 yılından bu yana aktif sporcu olmadığını bildirdi:

- Türkiye Yüzme Federasyonu Disiplin Kurulu, sporcuyla ilgili bir ceza verdi. Bu ceza üzerine Sporcu Belgesi Yönetmeliğince de Bakanlık olarak bizim yapacağımız bir işlem var. Bu konuda milli sporcu belgesinin iptali işlemi var.
# ankara # türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # üretim # kış # gençlik # Yurt # # milli sporcu # Mehmet Kasapoğlu # üreten gençlik