''Bir araya gelerek tansiyonu düşürmeliyiz''

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Moskova temaslarının ardından arabulucuk girişimi kapsamında Ukrayna'ya gitti. Kiev'de Ukranya Devlet Başkanı Volodimir Zelensky ile görüşen Macron, ''bir araya gelerek tansiyonu düşürmeliyiz'' mesajı verdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Moskova'yla başlayan diplomasi görüşmeleri Kiev'de devam ediyor. Macron ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski görüştü.

Zelenskiy ile birlikte kameraların karşısına geçen Macron, Ukrayna krizinde yönelik yenilikçi çözümler üzerinde durulması gerektiğini söyledi. ''Bir araya gelerek tansiyonu düşürmeliyiz.'' Dedi.

Fransa, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü desteklediğini söyleyen Macron, Zelenski'nin de Minsk Anlaşmaları'nı uygulama niyetini doğruladığını vurguladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ''Önümüzdeki haftalarda iki paralel yol izlemeliyiz. Bir yandan Normandiya pratiği takip edilmeli bir diğer yandan ortak noktalar bulmalıyız.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan Macron'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesine ilişkin Kremlin'den yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ''İki lider arasında yapıcı ve gerçekten kapsayıcı ilişkiler kuruldu.'' dedi.

İngiliz gazetesi Financial Times'ın Putin ve Macron'un anlaşma yaptığı yönündeki iddiasını da değerlendiren Peskov, ''Bu koşullarda, herhangi bir anlaşma mümkün değil. Çünkü Fransa hem Avrupa Birliği hem de NATO üyesi ve buralarda lider Fransa değil'' ifadelerini kullandı.

Güvenlik garantileri konusuna değinen Kremlin Sözcüsü, bu soruna çözümün henüz bulunamadığını belirtti.

# rusya # Ukrayna # Putin # fransa # nato # Devlet # Macron # moskova # Emanuel Macron # Ukrayna Rusya # ukrayna rusya gerilimi # Zelenski # volodimir zelenski