"Yunanistan kadar AB'nin de suçu var"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı ile basın toplantısı düzenledi. Yunanistan'ın göçmen politikasına tepki gösteren Çavuşoğlu, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde davranıldığına dikkat çekti. Bakan Çavuşoğlu, İsrail ile normalleşme sürecini de değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmeden sonra ikili kameralar karşısına geçerek basın açıklması yaptı.

Yunanistan'ın göçmen politikasına tepki gösteren Çavuşoğlu, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde davranıldığına dikkat çekti.

Bakan Çavuşoğlu, "19 masum insanın soğuğa terk edilerek ölmesinin sorumlusu Yunanistan'dır" dedi. Çavuşoğlu, "Yunanistan kadar AB'nin de suçu var" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlan Bakan Çavuşoğlu, İsrail ile normalleşme sürecini de değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail ile ilişkilerimizde atılacak herhangi bir adım, herhangi bir normalleşme bazı ülkelerin yaptığı gibi Filistin davası pahasına olmaz. Filistin davasındaki pozisyonumuz her zaman nettir." vurgusu yaptı.

# ankara # yunanistan # ab # göçmen krizi # Yunan # basın