Esnaf elektrikte çıkış yolunu gösterdi

İzmir’de esnafın tek gündemleri var o da yüksek elektrik faturaları. Talepleri de ortak ucuz elektrik için dağıtımın kamulaştırması.

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Elektrik faturaları esnafın canını burnuna getirdi. Kademeli tarife döneminde gelen faturaları eski günleri mumla arattı.

İşletmeci Eliz Gököz, tasarruf amacıyla aralık ayında 3 fırını iptal etti. Ancak elektrik faturası bu önleme rağmen yüksek geldi.

Yeni yıl ile birlikte işler ciddi ölçüde düştü. Enflasyona rağmen esnaf zam yapamıyor çünkü kalan müşteri de kaçırmak istemiyor.

İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, esnafın akaryakıt, doğal gaz ve elektrik zamlarıyla esnafın ayakta kalma imkânının kalmadığını vurguladı.

Esnaf iş yapmak istiyor, bunun için de ucuz elektrik talep ediyor. Esnafın en büyük arzusu elektrik üretimi ve dağıtımının özel şirketlerden alınarak devletleştirilmesi.

# izmir # haber # zam # elektrik # özelleştirme # Ucuz # Devlet # doğu # esnaf # kamulaştırma # çıkış yolu # elektrik faturası # elektrik zammı # ucuz elektrik # izmir esnafı