ABD, Ukrayna'da protesto edildi

ABD Ukrayna kışkırtıcılığını sürdürürken Kiev'de ABD Büyükelçiliğinin önünde Amerika protesto edildi. "Washington'a git ve asla geri dönme" pankartları açıldı. Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Amerikalıların Ukrayna'dan ayrılması için bir kez daha çağrı yaptı. Ülkeden ayrılmak için pek çok neden olduğunu iddia etti.

Onlarca kişi Kiev'de ABD Büyükelçiliğinin önünde toplanıp Amerika'yı protesto etti.

Ukrayna kışkırtıcılığına devam eden ABD'ye Ukraynalılar tepkili...Kiev'de ABD Büyükelçiliğinin önüne giden kitle, " Washington'a git ve asla geri dönme" pankartları açtı.

Pankartlarda "Amerika ülkede savaş için var demokrasi için değil" ifadesinin yazılı olması da dikkat çekti.

AMERİKALILARIN UKRAYNA'DAN AYRILMASI İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü Amerikalıların Ukrayna'dan ayrılması için bir kez daha çağrı yaptı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Afganistan'dakine benzer bir kitlesel tahliye planının Ukrayna için söz konusu olmadığını ancak ülkede yaşayan Amerikalıların ayrılması konusundaki tavsiyelerini yinelediklerini söyledi.

Pentagon tarafından hazırlanan olası tahliye planlarının sorulması üzerine Psaki, Afganistan'dakine benzer bir kitlesel tahliye planı yapmadıklarını, 20 yıllık bir savaşın sonu olması sebebiyle orada özel bir durum olduğunu belirtti.

# abd # rusya # Ukrayna # protesto # Afganistan # karadeniz # washington # savaş # pentagon # Beyaz Saray # Jen Psaki # abd büyükelçiliği # kışkırtma # kiev # provokasyon