Türkiye'den Atina'ya ''Ada'' uyarısı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın adaları silahlandırmasıyla ilgili konuştu. Türkiye’nin Birleşmiş Milletler’e 2 kez mektup gönderdiğini anımsatan Çavuşoğlu, “Yunanistan, uluslararası anlaşmaları ihlal ediyor. Bu tutumdan vazgeçmezse, adaların egemenliği tartışılır.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ege’de uluslar arası hukuka aykırı şekilde adaların silahlandırılmasıyla ilgili Yunanistan’ı uyardı.

"ADALARIN EGEMENLİĞİ TARTIŞILIR"

Yunanistan’ın Ege’de silahsızlandırılmış adaların statüsünü ihlal etmesiyle ilgili Birleşmiş Milletler’e 2 kez mektup gönderdiklerini hatırlatan Dışişleri Bakanı, “Yunanistan tavrından vazgeçmezse bu adaların egemenliği tartışılır” ifadelerini kullandı.

Söz konusu adalar, Lozan ve Paris anlaşması ile Yunanistan’a silahsızlandırma şartıyla verilmiştir. Yunanistan, bu anlaşmaları ihlal ediyor. Yunanistan bundan vazgeçmezse, bu adaların egemenliği tartışılır. Gerekirse son uyarılarımızı yapacağız. Yunanistan aslında kabul ediyor: Neymiş, Türkiye’den bir tehdit görüyorlarmış ve o yüzden ihlal ediyorlarmış. Adaya koyduğun birkaç asker ve silahla mı tehdidi önleyeceksin? Doğru söylemiyorlar. Bunun peşini bırakmayacağız. Uluslararası arenada tartışma başlatacağız.
# türkiye # yunanistan # Mevlüt Çavuşoğlu # ege denizi # Atina # Birleşmiş milletler # ada # çavuşoğlu # dışişleri bakanlığı # Yunanistana # Paris Anlaşması # Lozan anlaşması