''HDP PKK'nın uzantısıdır'' ifadelerine Kılıçdaroğlu'ndan itiraz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde gençlerle yaptığı buluşmada HDP'nin terörle bağı gündeme geldi. Bir gencin HDP için "Bence PKK'nın uzantısıdır" ifadelerini kullanmasına Kılıçdaroğlu'nun itiraz ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun bir mahkeme kararı olmadan böyle bir şey söylemenin doğru olmadığını savunduğu ifade edildi.

HDP'nin PKK ile bağını görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'yı korumaya devam ediyor. Son olay CHP Gene Merkezi'nde yaşandı.

Kılıçdaroğlu, 10 Şubat'ta Ankara'da okuyan üniversite öğrencileriyle parti genel merkezinde bir araya geldi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu'nun gençlerden gelen soruları yanıtladığı toplantıda HDP konusu da gündeme geldi.

Haberde, bir gencin HDP için "Bence PKK'nın uzantısıdır" ifadelerini kullanmasına Kılıçdaroğlu'nun itiraz ettiği yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun yanıt olarak "Bir mahkeme kararı olmadan böyle bir şey söylemek doğru olmaz" dediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, HDP'nin terörle bağlantısını dile getirmenin söz konusu partiye oy veren 6 buçuk milyon kişiyi terörist ilan etmek olduğunu öne sürdü.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI ADAYI MI?

Toplantıda HDP'nin yanı sıra Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da konuşulduğu ifade edildi. Kılçdaroğlu'nun "Siz kesin aday mısınız?" sorusuna karşılık Millet İttifakı'nı işaret ettiği kaydedildi. "Altı lider adayı belirler. Benim 'kesin şu kişi aday olmalı' gibi bir fikrim yok" dediği bildirildi.

Belediye başkanlarının adaylığı da CHP liderine yöneltilen sorulardan oldu.

Kılıçdaroğlu'nun "Belediye başkanlarının orada kendilerini ispat etmelerini, sonraki dönemlerde başka görevlere aday olmalarını daha doğru bulurum" diye konuştuğu belirtildi.

# chp # ankara # pkk # hdp # parti # terör # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # üniversite # belediye # milliyet # cumhurbaşkanlığı adaylığı