AK Parti'den muhalefete tepki

Ankara’daki 6'lı muhalefet zirvesinin yankıları sürüyor. Toplantıya katılan genel başkanlardan yeni açıklamalar geldi. Gelecek Partisi genel sekreteri kani torun ise sosyal medyada “Fotoğrafı Pervin Buldan çekti herhalde” yorumuna, 'o da olur bir gün inşallah.” yanıtını verdi. Öte yandan AK Partili İbrahim Aydemir, altılı zirve için “iktidar olsalar Amerika’nın güdümüne girecekler.” dedi.

Ankara'da cumartesi günü yapılan 6'lı muhalefet zirvesi siyaset gündeminde tartışılmaya devam ediyor.

CHP'nin davetiyle yapılan toplantıya katılan 6 genel başkan, Sözcü Gazetesi’ne konuştu. Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği normlarına bağlılığın ilan edildiği toplantı sonrası liderlerin, yaptığı iş birliği mesajları dikkat çekti.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batı'ya uyum ve bağlılık mesajları verilen toplantıyı, “ilk defa ülkenin geleceğine dair umutlandım.” sözleriyle değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 6 partinin uzlaştığı görüşme ile ilgili “kaygılarımız aynı. Çözüm konusundaki görüşlerimiz büyük ölçüde aynı. Benim de umudum arttı.” İfadelerini kullandı.

HDP'siz zirve sonrası genel başkanların toplu fotoğrafı da gündem olmuştu. Sosyal medyada AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Elif Şahin'in "Fotoğrafı Pervin Buldan çekti herhalde" paylaşımına Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun'un, “O da olur bir gün inşallah.” yanıtını vermesi dikkat çekti.

Öte yandan, AK Parti'den, 6 partinin, Avrupa Birliği normlarına bağlılıklarını ilan ettikleri ortak bildiriye tepki geldi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “İktidar olsalar Amerika’nın güdümüne girecekler. Emrinizden çıkmayız mesajı veriyorlar” dedi. Aydemir, HDP’nin altı partinin “omurgasını” oluşturduğunu vurguladı:

- Amerikan’ın güdümüne girecek bir oluşum meydana getiriyorlar. Milli olmadıkları için milletin düşüncelerinden de bi haberler. Gizlenen saklanılan ortak HDP, bunların omurgasını oluşturuyor. Utana sıkıla bir birliktelikleri var. Kemal Kılıçdaroğlu toplantının ardından hemen özür beyanı mahiyetinde ifadeler kullandı. Cumhur İttifakını yok edebilmek için birliktelik oluşturmuşlar.

AK Partili Aydemir, yabancı basının 6 parti liderinin verdiği fotoğrafa ilişkin haberlerini de eleştirdi:

- Alman bir basın kuruluşu Türkiye’de yayın yapıyor, fotoğrafı ‘özlenen fotoğraf’ başlığıyla haberleştiriyor. Çünkü böyle bir beklentileri var. Cumhur İttifakı yıkılsın istiyorlar. Sen kimsin, bu nasıl terbiyesizlik! Türkiye’nin iç işlerine nasıl karışırsınız… Bu partilerin arkasında yabancılar var biz biliyoruz. İktidar olsalar Amerika’nın güdümüne girecekler. Dertleri bu! Fotoğraf da bunu ortaya koyuyor.

# istanbul # chp # abd # ankara # türkiye # amerika # ak parti # İyi Parti # gündem # deva partisi # batı # saadet partisi # Atlantik # Partisi # siyaset # Demokrat Parti # Gelecek Partisi