Bakan Dönmez'den fatura açıklaması

Yüksek elektrik faturalarıyla ilgili gözlerin çevrildiği Bakanlar Kurulu'ndan indirim çıkmadı. Toplantı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan elektrik faturalarında yeni düzenlemelerin yapılacağını söyledi. Tarıma destek ve gübrede indirim kararını açıkladı. Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ticarethane grubunda yer alan esnaf için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışıldığını belirtti.

Bakanlar Kurulu'ndan yüksek elektrik faturaları ile ilgili indirim çıkmadı.

Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tarifelerinin vatandaşın lehine tekrar düzenleneceğini açıkladı.

Esnaf için de benzer düzenleme yapılacağını ekledi Erdoğan. Cem evleri dahil Sivil Toplum Kuruluşlarının ticarethane statüsünden konut statüsüne alınacağını belirtti.

Gübre fiyatlarında yapılan indirimleri de duyurdu.

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den elektrik faturaları ile ilgili açıklama geldi. NTV yayınında konuşan Dönmez, çalışmaların 1 Mart'a kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Ticarethane grubunda yer alan esnaf için de konuttakine benzer bir indirimli tarife üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Bakan Dönmez, esnafın fatura tutarından belli bir kademede yüzde 25 indirimin söz konusu olacağını da belirtti.

# türkiye # erdoğan # bakanlar kurulu # indirim # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanı erdoğan # son dakika # Konut # elektrik # avrupa # Devlet # üretim # kdv # salgın # bakan # enerji # toplantı # son # kabine # fatura # günlük # Kabine Toplantısı