'Doğanın bekçileri' hayvanlarını koruyor

Yurtta kış mevsiminin çetin geçtiği illerde yaban hayvanları unutulmuyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri, yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını besleyip, onları kaçak avcılardan koruyor. Doğayı korumak için mesai saati gözetmeden çalışan ekipler sabahın ilk ışıklarında göreve başlıyor.

Kış mevsimi Erzurum, Ağrı, Erzincan, Bayburt, Bingöl, Kars, Ardahan ve Iğdır'da çetin geçiyor... Oralarda görev yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekipleri, karlı araziler ve soğuk havaya rağmen saatlerce yürüyüp doğada yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını besleyip, onları kaçak avcılardan koruyor.

Dondurucu soğukların etkili olduğu söz konusu 8 ilde yaban hayatını ve doğayı korumak için mesai saati gözetmeden çalışan ekipler, sabahın ilk ışıklarında arazi araçlarıyla av faaliyetlerinin yapıldığı bölgelere ve avlaklara gidiyor.

Ormanlık alanlarda ve kırsalda kış şartlarından dolayı yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğada yemleme ve besleme çalışması yapan ekipler, aynı zamanda il ve ilçelerdeki avlak alanlarda da kaçak ve usulsüz av yapanların izini sürüyor.

Zaman zaman kar kalınlığının bir metreyi bulduğu arazilerde saatlerce yürüyerek kaçak avcıların peşinden giden ekipler, bitkin ve yaralı buldukları hayvanları da korumaya alıp adeta "doğanın koruyucu bekçiliğini yapıyor.

Yaban hayvanlarının dondurucu soğuklarda aç kalmaması ve yaşamlarını sürdürmesi amacıyla ekiplerin karlı arazilerdeki yolculuğu ve yemleme çalışması drone ile görüntülendi.

# kar # hayvan # ağrı # soğuk # yaban hayvanları # kış # doğa # koruma # doğanın bekçileri # yem