Tarkan'ın yeni şarkısı tartışma yarattı

Tarkan, "Geçcek" adlı yeni şarkısını paylaştı. Yayınlamadan önce çektiği videoda şarkıyı dünyada yaşanan olaylardan ve salgından etkilendiği için yazdığını ifade etti. Sosyal medyada gündem olan şarkı üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hedef alındı. CHP, İYİ Parti, HDP ve FETÖ'cüler şarkıyı "Erdoğan gidecek" notuyla paylaştı. Öte yandan Tarkan şarkıdaki bozuk Türkçesi nedeniyle tepki topladı.

Tarkan'ın perşembe akşamı YouTube üzerinden yayımladığı "Geççek" isimli şarkısının sözleri tartışma yaratttı.

Şarkı yayınlanmadan önce çektiği videoda çeken Tarkan, sözleri dünyada yaşanan olaylar ve salgından etkilendiği için yazdığını söyledi.

Sosyal medyada kısa sürede gündem olan şarkının sözleri üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan hedef alındı. CHP, İYİ Parti, HDP yöneticileri ve FETÖ'cüler şarkıyı "Erdoğan gidecek" notuyla paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Çoğu gitti Az Kaldı.", CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak "Her şeyin sonu var, bu çilede bitçek", HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya "Umudunu kaybedenlere özellikle gençliğe çok hoş mesajlar var." Firari Can Dündar "İster misin şimdi Cuma’da mikrofonu kapıp Geçcek’e cevap versin", firari FETÖ'cü Emre Uslu "Düş babam artık düş yakamızdan " ifadelerini kullanarak şarkıyı eş zamanlı olarak sosyal medya hesaplarından paylaştı.

TARKAN'IN ŞARKISINA TÜRKÇE TEPKİSİ

Şarkıya peş peşe tepkiler de geldi. Dilbilimci, yazar Feyza Hepçilingirler, Tarkan'ın yeni şarkısının isminin "Geççek" olmasıyla ilgili "Bunları şirinlik, hoşluk olsun diye yapıyorlar ama inan çok tehlikeli. Güzelliğin, hoşluğun, ilgi çekmenin buralarda aranması zavallı bir çaba" açıklaması yaptı.

''AMERİKANCILIĞI BARİ TÜRKÇE YAPIN''

Bir tepki de Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan'dan geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Reyhan, "CHP sözcüsü, Tarkan'la birlikte Türkçe'ye baltayla girişiyor. Biri "geççek, gitçek, bitçek" diye şarkı sözü yazar, öbürü sorsan Atatürk'ün partisinin "sözcüsü" ama -de -da ayırmayı bilmez. Yazık ya. Amerikancılığı bari Türkçe yapın. Bu kadar sırıtmayın." ifadelerini kullandı.

''HİÇBİR PROJELERİ YOK, PROGRAMLARI YOK''

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan ise "Hiçbir projeleri yok, programları yok. Trolleşmiş bir şarkıcıyla avunuyorlar. Umudu Tarkan olan bir muhalefet, kümes bile yönetemez. Utanmadan devleti yönetmeye talip oluyorlar." paylaşımında bulundu.

# istanbul # chp # fetö # erdoğan # ak parti # hdp # İyi Parti # utku reyhan # vatan partisi # cumhurbaşkanı # gündem # meral akşener # Vatan # faik öztrak # tarkan # Partisi # medya # hüda kaya # Can Dündar # Emre Uslu # alpay özalan # geçcek