''Yalancısınız iftiracısınız''

Sözcü Gazetesi'nin "Makine mühendisi zabıta yapıldı" haberi yalanlandı. Kahramanmaraş’ın Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün, sözleşmesini feshettiği makine mühendisi İbrahim Dal’ı, zabıta yaptığı iddia edildi. Belediye başkanı haberi yalanladı, Dal’ın çeşitli suçlar sebebiyle sözleşmesinin yenilenmediğini ve şahsın açtığı davanın da belediye lehine sonuçlandığını duyurdu.

Sözcü Gazetesi'nin "Makine mühendisini zabıta" yaptı haberi yalanlandı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan Belediyesi’nde çalışan makine mühendisi İbrahim Dal’ın sözleşmesinin feshedilerek zabıta yapıldığına dair haber yapıldı.

Haberde, Elbistan ilçesinin Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’ün, sözleşmesini feshettiği makine mühendisi Dal’ı, mahkeme kararına aykırı olarak zabıta yaptığı iddia edildi.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, haberin yalan olduğunu açıkladı.  Dal’ın ihaleye fesat karıştırmaktan yargılandığını, ‘soruşturmanın selameti’ için zabıta müdürlüğünde mühendis olarak görevlendirildiğini açıkladı.

Dal’ın özlük haklarının ödenmediği bu yüzden mahkemenin belediyeyi 20 bin TL tazminatla cezalandırdığı da öne sürüldü. Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz çıkan haberi yalanladı.

Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz şunları söyleri:

- Sözcü yine yalanın sözcülüğünü yapıyor. Yalancısınız! İftiracısınız! Sözcü’nün dün şahsımı hedef aldığı haberinde adı geçen şahısın, çeşitli suçlar sebebiyle sözleşmesi yenilenmemiştir. İhaleye fesat karıştırmaktan yargılanan şahsın açtığı dava ise lehimize sonuçlanmıştır.

# Kahramanmaraş # sözcü # haber # mahkeme # dava # belediye başkanı # belediye # Mehmet Gürbüz # elbistan belediyesi