İmamoğlu'ndan tepki çeken buluşma

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Münih'te Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile görüştü. Türkiye karşıtlığıyla tanınan Cem Özdemir, Almanya'da 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan yasa tasarısına öncülük etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yine tepki çeken bir buluşmaya imza attı. İmamoğlu, Münih’te, Türkiye karşıtı açıklama ve adımları ile tanınan Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile görüştü.

Cem Özdemir, Münih Güvenlik Konferansı kapsamında görüştüğü Ekrem İmamoğlu ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Almanya'da 1915 Ermeni olaylarını “soykırım” olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesinin öncülerinden olan Cem Özdemir, oylama öncesi yaptığı konuşmada Talat Paşa ve Enver Paşa için "katiller" ifadesini kullanmıştı.

PKK flamalarının sallandığı HDP kongrelerinde Türkiye karşıtı konuşmalar yapan Özdemir, terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'li vekillerle Cizre'ye gitmişti.

# istanbul # ibb # ekrem imamoğlu # türkiye # pkk # sosyal medya # hdp # terör # güvenlik # almanya # imamoğlu # belediye # medya # cem özdemir # soykırımcı