Çiftçiler Akşener'e tepki gösterdi

Şeker pancarı üreticileri kendilerine randevu vermeyen İyi Parti’ye tepki gösterdi. Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslenen çiftçiler, Kayseri Şeker Fabrikası’nı da protesto etti. Basın açıklaması yapan çiftçiler, pancar fiyatı ve fabrikanın girdiği borçlanma süreci ile ilgili şikâyetlerini dile getirdi.

Kayseri’de yaşadıkları sorunları anlattılar. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e randevu tepkisi gösterdiler.

Çiftçiler, Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada çiftçiler, kendilerine randevu vermeyen İyi Parti’ye tepkisini dile getirdi. Çiftçiler, randevu vermeyen Kayseri İl Başkanı Sebahat Ataman ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ile görüşen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e seslendi.

- Biz çiftçiyiz biz üretmek istiyoruz. Burada sizi protesto ediyorum. Burada çiftçinin yanında olmuyorsanız yalan söylüyorsunuzdur.
- Sayın Meral Hanım bakın burada bir tek görüşme talebimiz sizin il başkanınız tarafından kabul görmedi. Sizler 40 dakika görüşürken kooperatif başkanı olan FETÖ soruşturması olan kişiyle. Benim iki kere görüşme talebim niçin iptal edildi?

Çiftçilerin gündeminde Kayseri Şeker Fabrikası’nın artan borcu da vardı. Çiftçiler, fabrikanın tarihinin en borçlu dönemini yaşadığını söyledi:

- 31 Ekim 2021 tarihi itibari ile kayseri pancar ekicileri kooperatifinin borcu 3 milyar 25 milyon lira olmuştur. Kayseri şekerin borcu son 8 yılda 8.5 kat artmıştır. Kayseri şeker 4.5 yılda faize 1 milyar lira para ödemiştir.

Şeker pancarı için ton başına 15 lira prim ödeneceği açıklanmıştı. Çiftçiler, pancar fiyatı ile ilgili taleplerini de dile getirdi:

- Türk şeker 1 torba şekeri 250 TL’den Kayseri Şeker 1 torba şekeri 425 TL’den satmaktadır. Yani Kayseri Şeker, Türk Şeker’den 1.7 kat daha pahalı şeker satmaktadır. Madem şekeri pahalıya satıyorsunuz bunu çiftçiye yansıtmak durumundasınız. Ton başı 120 lira fiyat vermek zorundasınız.
# fetö # İyi Parti # türk # üretici # meral akşener # çiftçi # Kayseri Şeker Fabrikası # son # kayseri şeker