ABD'den PKK'ya zırhlı araç desteği

Suriye'nin kuzeyindeki Haseke'de sözde DEAŞ'ın hedef alındığı kanlı cezaevi baskını tiyatrosunun altından PKK’ya destek çıktı. ABD, DEAŞ'a karşı etkin mücadele bahanesiyle kara gücü olarak nitelediği PKK/YPG'ye 10’a yakın Bradley zırhlı aracı gönderdi.

Suriye’nin Haseke kentinde en az 500 mahkumun DEAŞ’lı oldukları bahanesiyle öldürüldüğü kanlı cezaevi baskını tiyatrosunun altından, terör örgütü PKK’ya yeni destek çıktı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, cezaevi baskınında DEAŞ’a karşı üstünlük sağladığı bahanesiyle PKK’nın hizmetine sunduğu Bradley zırhlı araçlarının sayısını arttırma kararı aldı. Terör örgütüne, “yarı tank” olarak da adlandırılan 10’a yakın paletli zırhlı araç gönderildi.

Sevkiyata ilişkin görüntüler sözde DEAŞ karşıtı koalisyon tarafından yayınlandı. Görüntülerde ABD askerlerinin çok sayıda zırhlı aracı muharebeye hazır hale getirmek için çalışmalar yaptığı görüldü.

Koalisyonun komutanlarından Yarbay Dan Leard, zırhlıların, omurgasını PKK’nın oluşturduğu SDG’yi desteklemek için gönderildiğini söyledi.

# abd # pkk # suriye # abd pkk # deaş # terör # destek # haseke # zırhlı araç