HDP'den muhalefete ortak aday çağrısı

6 siyasi partinin buluşması için “Masanın ayağı HDP” diyen MHP’ye PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP'den yanıt geldi. Millet İttifakı'nda olmadıklarını savunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak aday olmalı. Biz ortak aday fikrine açığız" ifadelerini kullandı.

6 siyasi partinin buluşmasıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ''Yuvarlak masa olunca ayak bir. O da gizli ayak. Yani HDP'' sözlerine HDP’den yanıt geldi.

Bahçeli’ye yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, üçüncü ittifakı işaret etti. Sancar, parlamento seçimlerine Millet İttifakı ile girmeyeceklerini ifade etti:

- Biz gizli ortak filan değiliz. Türkiye’de en şeffaf politika yapan partiyiz. Biz de 27 Eylül'de kamuoyuna duyurduğumuz 11 maddelik bir metnimiz var. Diyoruz ki bu metinde biz parlamento seçimlerine Millet İttifakı ile birlikte girmeyeceğiz. Biz kendi ittifakımızı kurarak gireceğiz. Bizim 3. yol diye bir politikamız vardır.

Muhalefete seslenen Sancar, seçimlerde ortak aday fikrine açık olduklarını söyledi:

- Muhalefetin de Cumhurbaşkanlığı seçimi için bir ortak yol bulması gerekiyor artık. Cumhurbaşkanlığı seçimi için sonuç alınacaksa bizimle müzakere yapılmasını istiyoruz. Eğer muhalefetin tümü ortak aday konusunda bir müzakere yürütürse ortak aday fikrine açığız.
# türkiye # pkk # mhp # hdp # devlet bahçeli # millet ittifakı # seçim # Devlet # mithat sancar # ortak aday