Bakan Dönmez'den yerli kaynak çağrısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji derneklerinin yöneticileri ile buluştu. Bakan, Türkiye'de enerjideki fiyat artışına karşı yerli ve yenilenebilir kaynak çağrısı yaptı.

Enerji fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Bu durumun önüne yerli kaynakların geliştirilmesiyle geçileceğini belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerji derneklerinin yöneticileri ile bir araya geldi. Bakan, toplantıda sektörün sorunlarını ve atılacak adımları değerlendirdi:

- Türkiye'de 10 yıl içerisinde üretimden teknolojisine kadar bu denli hızlı bir yükseliş gösteren çok az sektör vardır. Türkiye bugün yenilenebilir enerjide artık maraton koşucusudur. Rüzgar kurulu gücümüz bugün, 10 bin megavat sınırını aştı, 10 bin 683 megavata ulaştı.

Toplantının ardından Bakan Dönmez, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dönmez, enerjideki fiyat artışına karşı yerli ve yenilenebilir kaynak çağrısı yaptı:

- Burada yurtdışındaki fiyat artış etkilerini en aza indirmenin en büyük enstrümanlarından bir tanesi kendi kaynaklarımızı, yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızı sisteme daha fazla dâhil etmek. O zaman hep birlikte göreceğiz, yurtdışındaki bu fiyatların etkisi çok daha azalmış olacak.

Dönmez, Türkiye’nin yenilenebilir enerji yarışına geç başladığını ancak kararlı adımlarla hedefe kitlenen bir ülke olduğunu da ifade etti:

- Yenilenebilir enerji kurulu gücümüzü son 20 yılda yaklaşık 4 buçuk kat artırdık. Ocak sonu itibariyle 53 bin 787 MW kurulu güce ulaştık. Geçtiğimiz yıl kurak bir mevsim geçirmemize rağmen elektriğimizin yüzde 36’sını yenilenebilir kaynaklardan ürettik.
# türkiye # elektrik # Fatih Dönmez # dernek # enerji # Yenilenebilir enerji # son # enerji bakanı