‘Enflasyon Timleri’ sahaya indi

KDV indiriminin ardından 2 bin 800 kişilik ‘Enflasyon Timi’ denetimlere başladı. Denetimlerde öncelik et, yumurta ve tavuk ürünlerine veriyor. Bugüne kadar 10 bin 336 yeri denetleyen timler önümüzdeki günlerde denetimleri günde 3’e çıkaracak.

Temel gıda ürünlerine yapılan KDV indiriminin ardından enflasyon timleri sahaya indi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde kurulan ve 2 bin 800 kişiden oluşan “Enflasyon Timi” şimdiye kadar 10 bin 366 adreste denetim yaptı.

Hürriyet'in haberine göre, enflasyon timinin bin 400'ü vergi müfettişi, bin 400’ü de gelir uzmanından oluşuyor. İstanbul’da da yaklaşık 400-500 kişilik ekibin görev aldığı belirtiliyor.

Kontrollerde öncelikli olarak et, tavuk ve yumurta sektörü denetleniyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kurulu ile birlikte son bir aydır denetimleri sıkılaştırdı. 17 Ocak-16 Şubat arasında 6 bin 926 mükellef denetlenirken, bunun bin 739’u et toptancıları, dondurulmuş gıda, yumurta, kuru bakliyat, süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yaş sebze ve meyvenin içinde olduğu gıda grubunda oldu.

Merkez ve şube adreslerinin yer aldığı 10 bin denetimin yüzde 40’ı İstanbul’da yapıldı.

Üretici kısmında yapılan denetimlerde ise gereğinden fazla stok olup olmadığına bakıldı. Düzenlenen satış faturalarında KDV indiriminin yansıtılıp yansıtılmadığı kontrol edildi.

Bugüne kadar 10 bin 336 yeri denetleyen timler önümüzdeki günlerde denetimleri günde 3’e çıkaracak. Böylece günde 2 bin yerin denetlenmesi hedefleniyor.

# istanbul # maliye # market # üretici # enflasyon # kdv # Denetim # son # stok # hazine # şubat