Yurt genelinde KDV denetimi sürüyor

Temel gıda ürünlerinde KDV indiriminin ardından yurt genelinde market denetimleri sürüyor. Ticaret Bakanlığı'nın görevlendirdiği enflasyon timlerinin yanı sıra il ve ilçelerde zabıta ekipleri de market denetimlerine devam ediyor. Öte yandan Rekabet Kurumu'nun Duru Bulgur hakkında, yeniden satış fiyatı belirlediği iddiası üzerine açtığı soruşturma tamamlandı. Firmaya 4 milyon 407 bin lira ceza kesildi.

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den 1'e indirilmesinin ardından yurt genelinde denetimler sürüyor.

Ticaret Bakanlığı'nın görevlendirdiği enflasyon timleri de saha da çalışmalarını sıklaştırdı.

Denetimde, vatandaşların aldıkları ürünlerde KDV indiriminin yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor. Ayrıca ekipler ürünlerin etiket ile kasa fiyatını karşılaştırıyor, ürünlerin son kullanma tarihini kontrol ediyor.

Öte yandan Rekabet Kurumu'nca perakende zincirlerine yönelik satışlarında, yeniden satış fiyatı belirlediği iddiası üzerine Duru Bulgur hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Duru Bulgur'a 4 milyon 407 bin lira idari ceza uygulandı.

Kararla ilgili açıklama yapan firma, "Piyasanın rekabet koşullarına her zaman saygı gösteren prensiple çalıştık. Yasal haklarımızı kullanacağız ve bu haksız kararın iptali için dava açacağız." ifadelerini kullandı.

# ekonomi # ceza # kdv # yaptırım # son # rekabet # ticaret bakanlığı # rekabet kurumu