RTÜK'ün 3 siteye verdiği süre doldu

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun, Amerika'nın Sesi (VOA), Deutsche Welle (DW) Türkçe Euronews haber sitelerine lisans zorunluluğu için verdiği sürenin dolduğu ve üç kurumun da başvuruda bulunmadığı açıklandı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Amerika'nın Sesi (VOA), Deutsche Welle (DW) Türkçe Euronews haber sitelerinin lisansları ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

İlhan Taşcı, RTÜK'ün söz konusu uluslararası 3 siteye lisans zorunluluğu getirmesine ilişkin verilen 72 saatlik sürenin dolduğunu, üç kurumun da başvuru yapmadığını açıkladı.

RTÜK'ün, haber sitelerinin erişiminin engellenmesi istemiyle Ankara Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulunacağını belirten Taşcı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

RTÜK’ün sitelerin erişimini engelleme istemini Ankara Sulh Ceza Hakimliği ya kabul ya da reddedecek. Hakimlik, RTÜK’ün erişimin engellenmesi talebini yerinde bulursa haber siteleri bu karara karşı bir üst mahkemeye itiraz edebilecek. Basın özgürlüğü de son söz de artık yargıda

# ankara # haber # rtük # son # radyo televizyon üst kurulu # medya # ankara sulh ceza hakimliği # Deutsche Welle # haber sitesi # ilhan taşçı