Yazılı basında alarm zilleri çalıyor

Yazılı basının girdiği kağıt krizi raporlara yansıdı. Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Mustafa Arslan'ın raporuna göre son 2 yılda kağıt maliyeti yaklaşık 5 kat, kalıp maliyeti ise yaklaşık 3 kat arttı. BİK Genel Kurulu'nun acil olarak toplanması gerektiğini belirten Arslan, önlem alınmadığı taktirde iş kayıplarının olacağını ifade etti. Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydemir de artan maliyetlere karşı gazetelerin ilan gelirlerinin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Kur dalgalanmaları masrafları kat kat artırdı. Yazılı basının başta kağıt maliyetleri olmak üzere yaşadığı kriz gözler önüne serildi. Basın İlan Kurumu'na çağrılar üst üste geldi.

Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Mustafa Arslan, Yazılı Basın Durumu adıyla bir rapor hazırladı.

Raporda kağıt maliyetinin 2022 yılında yüzde 158 arttığı belirtildi. 2020 ila 2022 yılları arasında ise artış oranının yüzde 461 olduğu bildirildi. Rapora göre, kalıp maliyeti ise yüzde 139 yükseldi.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nun acil olarak toplanması için çağrı yapan Mustafa Arslan, artan maliyetlere karşı önlem alınması gerektiğini kaydetti. Aksi taktirde iş kayıpları yaşanabileceğine dikkat çekti.

AK PARTİLİ AYDEMİR'DEN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Konuyla ilgili bir değerlendirme de Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir yaptı. Aydemir, Basın İlan Kurumu'nu adım atmaya çağırdı.

Kağıtla ilgili fiyatlarda çok ciddi bir artış var, baskı maliyetleri çok arttı. Öyleyse ilan gelirlerinin bir şekilde yukarı çıkarılması lazım, böyle bir beklenti var. Gazetelerin baskı maliyetlerinin aşağı indirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapılması lazım. BİK’in bir an önce toplanması lazım.

CHP'Lİ GENÇLER YEREL BASINA SALDIRDI

Aydemir'in gündeminde CHP Gençlik Kollarının Mersin'de yerel basına saldırması da vardı.

70 kişi saldırmışlar, haberi okuyunca kanım dondu. Bunlar basın özgürlüğünden bahsediyor. Böyle şey olur mu! Fondaş medyaya dönük serzenişlerimi burada paylaşıyorum. Bu mesleği yanlış yapanlar var, bunları söylüyoruz ama hiçbir şekilde bu bir basın kuruluşuna saldırıyı mazur gösteremez. Siyasetçiler adına bu utanılacak bir haldir.
# chp # Mersin # ak parti # rapor # Basın İlan Kurumu # çağrı # yazılı basın # İbrahim Aydemir # kağıt maliyetleri # yerel basın