''Savaşa hayır kampanyaları emperyalizme hizmet eder''

Rusya'nın NATO'ya karşı başlattığı harekata Türkiye'de “Savaş karşıtlığı” adı altında batı yanlısı kampanyalara dönüştürüldü. Sanatçıların başını çektiği kampanyaya Vatan Partisi'nden tepki geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "İnsancıllık" adına yapılan “Savaşa Hayır” kampanyaları niyeti ne olursa olsun,emperyalizme hizmet eder." dedi.

ABD’nin Karadeniz’de bölge ülkelerini kuşatma planlarına karşı Rusya’nın, askeri operasyon başlatmasının ardından, “savaş karşıtlığı” adı altında Batı yanlısı kampanyalar yürütülüyor.

Sanat ve spor dünyasından pek çok isim “savaşa hayır” söylemleriyle Rusya’nın harekatına tepki açıklaması yaptı. Şevket Çoruh, Osman Tan Erkır, Murat Boz, Doğa Rutkay, Funda Arar ve Işın Karaca gibi ünlü isimler, sosyal medya hesaplarından “savaşa hayır” mesajları yayınladı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, “Savaşa Hayır” diyenlerin, ABD ve NATO’nun çıkarlarına hizmet ettiğini belirterek, açıklamalara tepki gösterdi:

Haklı savaş, en insancıl eylemdir. "İnsancıllık" adına yapılan “Savaşa Hayır” kampanyası, niyeti ne olursa olsun,emperyalizme hizmet eder. ABD-NATO'ya karşı verilen savaşta, bir milleti, milyonlarca emekçiyi, hatta insanlığı ayak altında kalmaktan kurtarıyorsunuz

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bursalı, Rusya’nın Donbass harekatına örnek olarak Türkiye’nin Kurtuluş savaşı ve terörle mücadele operasyonlarını örnek gösterdi:

Atatürk, emperyalist orduları çiçekle karşılasa, insancıl mı olacaktı? Mehmetçik, Fırat Kalkanı'nda, Barış Pınarı'nda, 15 Temmuz'da ABD ve NATO'yu ezerken "Savaşa Hayır" diye bağırabilir miydiniz? Savaş, başka çare kalmadı mı, insanlık için biricik çaredir.

SPOR DÜNYASINDAN DA TEPKİ GELDİ

Spor dünyasında birçok kulüp, spor insanı ve sporcu da Rusya'nın başlattığı askeri destek operasyonu ile ilgili ''savaşın durdrulmasına'' dair mesajlar verdi.

Dün çeşitli branşlarda oynanan karşılaşmaların öncesinde ve sonrasında Rusya'ya yönelik kınama açıklamaları yapıldı.

Turkish Airlines EuroLeague'de, Anadolu Efes sahasında İsrail ekibi Maccabi Tel Aviv'i konuk ederken karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, Rusya'nın başlattığı askeri operasyonu kınayarak, ''Savaşı durdurun. Bu kabul edilemez. İnsanlar ölüyor. Masum insanlar, çocuklar... Lütfen savaşı durdurun'' dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu rövanş karşılaşmasında Fenerbahçe’yi konuk eden Çekya’nın Slavia Prag takımı oyuncuaları da Ukrayna'ya destek olduklarını belirten, ''Ukrayna’nın yanındayız'' tişörtleri ile ısınmaya çıktılar.

Yine UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu rövanş karşılaşmasında Napoli ile Barcelona arasında oynanan mücadelede iki takım futbolcularından Rusya'ya yönelik mesajlar vardı. Futbolcular karşılaşmanın başlama düdüğü öncesinde birlikte tuttukları “Savaşı durdurun” pankartı ile fotoğraf çektirdi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundaki Atalanta-Olimpiakos mücadelesinde de 2 gol atarak takımının bir üst tura yükselmesinde önemli pay sahibi olan Atalanta’nın Ukraynalı oyuncusu Ruslan Malinovskyi, attığı golden sonra “Ukrayna’da savaş istemiyoruz” yazılı tişörtünü göstererek ülkesi Ukrayna’nın yanında olduğunun mesajını verdi.

Dinamo Moskova'da forma giyen milli Rus futbolcu Fedor Smolov da Rusya'nın gerçekleştirdiği operasyona tepki gösteren isimlerden birisi oldu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Smolov, "Savaşa hayır" dedi.

Manchester City'nin Ukraynalı futbolcusu Oleksandr Zinchenko, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Zinchenko, "Ülkemizi kimseye vermeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Medeni dünya, ülkemizin içinde bulunduğu durumdan endişe duyuyor" ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # açıklama # fenerbahçe # operasyon # vatan partisi # destek # avrupa # nato # uefa avrupa ligi # batı # emperyalizm # moskova # savaş # barcelona # anadolu efes # Turkish Airlines Euroleague # ergin ataman # Özgür Bursalı # askeri # Napoli # Donbass # maccabi tel aviv # Slavia Prag # Ruslan Malinovskyi # Oleksandr Zinchenko