Karlov suikastı davası istinaftan geçti

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastında mahkum edilen 13 FETÖ’cü sanığın İstinaf talebi esastan reddedildi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi ilk derece mahkemenin verdiği mahkumiyet kararlarının hukuka aykırı olmadığını vurguladı. Dosya temyiz incelemesi için Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’ne gönderildi.

FETÖ Gladyosu’nun Türk- Rus ilişkilerini bozmak için işlediği Rus büyükelçi cinayetinde verilen kararlar hukuka uygun bulundu.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016'da katıldığı bir sergide, FETÖ mensubu polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürüldü. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkileri baltalamak için işlenen cinayetin ardından açılan davada da bir numaralı sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen oldu.

Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce, 9 Mart 2021'de karara bağlanan davada 13 sanık mahkum edildi, Gülen’in dosyası ise ayrıldı. Davada suikastçının "örgüt abisi" sanık Şahin Söğüt ile talimatı Altıntaş'a ilettiği belirtilen sanık Salih Yılmaz, 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

23 Şubat’ta davada yeni bir gelişme yaşandı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 19’uncu Ceza Dairesi kararlarla ilgili incelemesini tamamladı. Kararda, yerel mahkemenin verdiği mahkumiyet hükmünde usul ve esas yönünden hukuka aykırılığın bulunmadığı saptandı.

İstinaf başvurusunu esastan reddeden ceza dairesi, temyiz incelemesi için dosyayı Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’ne gönderdi.

# ankara # polis # türkiye # rusya # fetö # türk # ceza # dava # Fetullah Gülen # rus # hapis # Gladyo