Hazine ve Maliye Bakanlığından piyasalarla ilgili açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Rusya'nın Donbass'a askeri yardımının ardından piyasalarda yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Türk Lirası ve cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesi ve vatandaşların riskli pozisyonlardan kaçınmaları gerektiği vurgulandı.

Rusya'nın Donbass'a askeri yardımının ardından yurt içi piyasalarda yaşanan gelişmelerle ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Gelişmelerin yakından izlendiğini bildiren bakanlık, "Uluslararası alanda yaşanan gelişmelerin olası ekonomik ve finansal etkileri her boyutuyla, Bakanlıkça ve ilgili Bakanlıklarla istişare içinde takip edilmektedir." açıklamasında bulundu. Bu süreçte gereken tüm tedbirlerin kararlılıkla alınacağı belirtildi.

Hazine'den yapılan açıklamada, uluslararası finansal piyasalarda bu gerginliğin neden olduğu oynaklıklara karşı vatandaşların Türk Lirası ve cinsi varlıklara olan güveninin devam etmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşların riskli pozisyonlar almaktan kaçınmalarının her açıdan önemli olduğu vurgulandı.

# rusya # Ukrayna # açıklama # ekonomi # türk # son dakika # piyasa # dolar # Yurt # Euro # finans # Türk lirası # askeri # nureddin nebati # Donbass