ABD kuklası Zelenski Pandora'dan çıktı

Ukrayna’nın ABD kuklası; Zelenski yönetimi, ‘pandora belgeleri’nde de çıktı. Volodomir Zelenski’nin İngiliz Virgin Adaları, Güney Kıbrıs ve Belize'de off-shore şirketler ağına sahip olduğu belirlendi. Zelenski, off-shore şirketindeki suç ortaklarını da 2019 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanı yardımcılığına ve istihbarat başkanlığına atadı.

Uyuşturucu madde bağımlısı Volodomir Zlenski ve ekibinin vergi kaçakçılığı yaptığı, ülkesinden para kaçırarak servetini büyüttüğü belirlendi. Organize Suç ve Yolsuzluk Araştırma Projesi’nin, Ekim 2021’de yayınladığı “ Pandora BelgeleriABD kuklası Zelenski’nin off-shore şirket ağını ortaya çıkardı.

Yolsuzluk belgelerindeki bilgilere göre Zelenski’nin İngiliz Virgin Adaları, Güney Kıbrıs ve Belize'de off-shore şirketlere sahip olduğunu anlaşıldı. 2012’ye kadar uzanan off-shore belgeleri milyar dolarlık dolandırıcılık yapıldığını ortaya koydu.

Oysa komedyen Zelenski, 2019’da “yolsuzlukla mücadele” propagandası ile seçimi kazanmıştı. Zelenski’nin en büyük destekçisi de 5,5 milyar dolar yolsuzlukla suçlanan oligargk Ihor Kolomoisky’di. Zelenski, off-shore şirket ağına Kolomoisky’nin Privatbank'ından 41 milyon dolar fon alarak dahil oldu.

Volodomir Zeleski, eşi Olena Zelenska ve yakın ekibinin 14 off-shor şirketinde ortaklığı olduğunu ‘Pandora Belgeleri’ne yansıdı. Zelenski’nin deniz aşırı şirketlerine ortak olan Serhiy Shefir ve Ivan Bakanov ise dikkat çekici. 2019’da devlet başkanı olan Zelenski, off-shore ortağı Serhiy Shefir’ı , cumhurbaşkanı yardımcılığına, Ivan Bakanov ise Ukrayna Güvenlik Servisi'nin başına atadı.

Zelenski ve suç ortaklarının, yolsuzlukla elde edilen kaynaklarla Londra’da 6 milyon dolar değerinde iki gayrimenkul satın aldıkları tespit edildi.

Organize Suç ve Yolsuzluk Araştırma Projesi’nin ‘Pandora Belgeleri’ndeki iddialarını İngiliz gazetesi The Guardian gazetesi Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’ye sordu. Ancak Zelenski soruları yanıtsız bıraktı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # Kıbrıs # Devlet # güney kıbrıs # suç # yolsuzluk # Belize # The Guardian # komedyen # Zelenski # Olena Zelenska