Kıraç'tan Valery Gergiev paylaşımı

Rusya’nın, NATO kuşatmasına karşı Ukrayna harekatı devam ederken, pek çok rus sanatçı ve sporcu Batı'nın ırkçı saldırılarına maruz kaldı. Batının bu adımlarına Türkiye’de sanatçılardan tepki geliyor.

Batı’nın Rus sanatçı ve sporculara yönelik yaptırımlarına , sanat dünyasından tepkiler geliyor.

Sanatçı Kıraç, ırkçı saldırılara maruz kalan dünyaca ünlü Rus Orkestra Şefi Valery Gergiev’e destek açıklaması yaptı. Sosyal medyadan Gergiev'in konser görselini paylaşan Kıraç açıklamasında, batı faşizmine dikkat çekti.

Kıraç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

- Faşizm, sizi sadece susurmakla kalmaz, daha da kötüsü ne konuşacağınızı da belirler. Onlar kına dedi mi kınayacaksın. Öyle Çaykovski filan tanımaz. Ölüsü dirisi hizaya gelecek.İnsanın bir değer taşıması için beyaz tenli, mavi gözlü filan olması lazım.

Orkestra şefi İnci Özdil de batının Rus sanatçılara yönelik yaptırımlarına "Yazıklar olsun size AB ve ABD.! Nazilerin Toscanini’ye yaptığının aynısı bu" sözleriyle tepki göstermişti. Özdil, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, “Neo-Nazi Ukrayna’ya arka çıkıp, sanatı pis amaçlarınıza alet ettiniz! KINIYORUZ! " ifadelerini kullanmıştı.

Müzisyen Murat Kekili, de sosyal medya hesabından , ABD, İsrail ve İngiltere liderlerinin Batı Asya'daki amerikan işgallerinde ölenlerin bedenleri üzerinde elleri kanlı kanlı şekilde resmedildiği bir görseli paylaştı. ABD Başkanı Biden'ın eliyle işaret ederek "Ruslar Kötü" dediği görsele Murat Kekilli, "özetle" notunu düştü.

Kekilli, Rus sanatçı ve sporcuları hedefe alan Batı yaptırımlarına tepkisini de "Kendi Sanatçılarınıza Kimi Kınaması Ve Eleştirmesi Gerektiğini Söylerseniz Onlar Sizi Kuzu Kuzu Takip Edip Dinler. Bana Sökmez!" sözleriye dile getirdi. Kekilli mesajında, "Ne Demiş Büyük İnsan? Aşk İle Yürüyen Dünyayı Sırtında Taşır, Aşksız Yürüyen Beden Diye Bir Ceset Taşır." ifadelerini kullandı

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # sosyal medya # Putin # destek # Devlet # batı # tepki # rus # Kıraç # valery gergiev # Münih Filarmoni Orkestrası