Pentagon belgeleri basına sızdı

ABD basınında yayınlanan bir haber, Pentagon'un Ukrayna'da savaş hazırlıklarına çok önceden başladığını ortaya koydu. Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD yönetimi, Ukrayna'yı aylardır şehir savaşlarına hazırladı. Haberde Pentagon’un, Kiev yönetimine uzun bir süredir gönderdiği askeri teçhizatların listesi de yer aldı.

ABD'nin uzun zamandır Ukrayna'yı şehir savaşlarına hazırladığı ortaya çıktı. Çarpıcı bilge Washıngton Post tarafından yayınlandı.

ABD’nin Rusya’ya karşı Ukrayna kışkırtması ve savaş hazırlıkları Pentagon raporlarıyla da belgelendi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya harekat emrini 24 Şubat'ta vermişti. Ancak Amerikan Washington Post gazetesi, Savunma Bakanlığı raporlarına dayandırdığı haberinde, ABD’nin savaş hazırlıklarına çok daha önceden başladığını ortaya koydu. Habere göre, Biden yönetimi, Ukrayna'yı aylardır şehir savaşlarına hazırlıyordu.

Washington Post’un yayınladığı belgede, Pentagon’un, Kiev yönetimine uzun süredir gönderdiği askeri teçhizatların listesi yer aldı.

Listede en dikkat çeken ayrıntı ise, Ukrayna’ya geçen aralık ayından itibaren gönderilen silahlar oldu. Son üç ayda yapılan sevkiyatlarda, uçaksavar roketleri ve çok sayıda piyade tüfeğinin yer aldığı görüldü.

Washington Post’un haberinde, Biden yönetiminin ilk kez Ukrayna'ya omuzdan taşınabilir Stinger hava savunma sistemleri ile Javelin füzeleri gönderdiği de belirtildi. "ABD, Ukrayna'yı şehir çatışmalarına hazırlamış" ifadeleri kullanıldı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # Devlet # Biden # savaş # Belge # pentagon # washington post # son # askeri # kiev # Zelenskiy # stinger # javelin