Zelenskiy yönetiminden NATO'ya tepki

Hava sahası kapatma talebi reddedilen Zelensky yönetiminden NATO'ya tepkiler sürüyor. Zelensky'in "Bundan sonra ölümlerden NATO sorumludur" açıklamasından sonra Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba da konuştu. Kuleba, "NATO Ukrayna'da 'uçuşa yasak bölge' ilan etmiyorsa, yeterince güçlü olmadığındandır" dedi.

Üyelik vaadiyle Rusya'nın üzerine sürülen Ukrayna yönetimi sahada kendilerini yalnız bırakan NATO'ya tepkili.

Hava sahası kapatılması talebi reddedilen Zelensky, "en son bundan sonra ölümlerden NATO sorumludur" tepkisi göstermişti.

Zelensky'in ardından NATO'ya bir tepki de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba'dan geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüşen Kuleba, NATO ittifakının Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge uygulamasını reddetmesinin sinir bozucu olduğunu ve bunun daha fazla sivil ölümüne yol açacağını söyledi.

Ukraynalı Bakan ayrıca "NATO Ukrayna'da 'uçuşa yasak bölge' ilan etmiyorsa, yeterince güçlü olmadığındandır" dedi.

NATO'nun Rusya'ya yaptırımlarını sürdürmesinin Ukrayna'da birçok hayatı kurtaracağını söyleyen Kuleba, Rusya ile müzakerelerde barış için bir ilerleme göremediğini belirtti.

Kuleba ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaptığı görüşmelerin sonuçlarının, Rusya'ya yeni yaptırımlar ve Ukrayna için daha fazla silah da dahil olmak üzere önümüzdeki günlerde uygulanmasını beklediğini söyledi.

# abd # rusya # Ukrayna # Dışişleri Bakanı # nato # ittifak # son # Barış # blinken # Zelenskiy # Kuleba # Dmytro Kuleba