AK Parti'den Doğu Akdeniz açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Türkiye'ye yönelik tehditlerin arttığı Doğu Akdeniz ile ilgili kritik açıklamalar yaptı. Doğu Akdeniz'in önümüzdeki dönemde büyük gerilimlerin yaşanacağı yeni bir coğrafya olduğunu söyleyen Kurtulmuş, Türkiye’nin, dünyadaki küresel güç mücadelesinin merkezinde durduğunu belirtti. “Yükselen Asya” vurgusu yapan Kurtulmuş, “Türkiye, Kafkasya'daki denklemin vazgeçilmez unsurudur" dedi.

ABD'nin Türkiye'yi üslerle kuşattığı Doğu Akdeniz ile ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş dikkat çeken bir açıklama yaptı.

"DOĞU AKDENİZ BÜYÜK GERİLİMLERE SAHNE OLACAK"

İstanbul'da yapılan Ortak Akıl Platformu Liderler Buluşması'nda konuşan Kurtulmuş, Rusya'nın Ukrayna harekatını değerlendirdi. Doğu Akdeniz'e dikkat çekti.

- Doğu Akdeniz'de önümüzdeki dönemde büyük gerilimlerin yaşanacağı yeni bir coğrafya olacak. Doğu Akdeniz'de bazıları Türkiye'nin hiç olmaması, buradaki hidrokarbon kaynaklardan yararlanmaması, burada Mavi Vatanı oluşturarak Türkiye'nin hak ve menfaatlerini koruyacak bir güce sahip olmaması için her türlü baskıyı yaptılar, bunları hatırlıyorsunuz. Ama Türkiye, Akdeniz'de Mavi Vatanı, Libya Hükümeti ile yaptığı anlaşmayla birlikte onun sınırlarını çizerek münhasır ekonomik bölgelerimizde doğal gaz ve petrol arama faaliyetlerini sürdürdü.

Küresel güç merkezinin Batı’dan Asya’ya kaydığını söyleyen Ak Parti Genel Başkanvekili , Türkiye’nin, Çin ile Batı arasındaki küresel güç mücadelesinin merkezinde durduğunu vurguladı. "Türkiye, Kafkasya'daki denklemin vazgeçilmez unsurudur" dedi.

- Çin ile Avrupa ve Batı arasındaki mücadelenin en önemli ayaklarından birisi, hepimizin bildiği gibi ön Asya ve özellikle Kafkasya'da Kafkasya üzerinden gerçekleşecektir. Bu anlamda Türkiye, Kafkasya'daki denklemin vazgeçilmez unsurudur. Kafkaslar'da, Rusya'nın, İran'ın, Türkiye'nin, Azerbaycan'ın, Gürcistan'ın ve Ermenistan'ın da olacağı altılı bir platformda Kafkasları, özellikle Güney Kafkasya'yı bir barış ve huzur ortamına çevirebilmek konusunda kararlıdır ve bu alanda inisiyatif almak noktasındadır. Kafkaslar'daki denklem türkiye'siz bir şekilde çözülemez noktadadır.
# abd # türkiye # rusya # libya # Ukrayna # iran # ak parti # Azerbaycan # açıklama # mısır # çin # parti # ırak # doğu akdeniz # Mavi Vatan # avrupa # asya # batı # Ermenistan # Gürcistan # numan kurtulmuş # kafkasya