''Türkiye için altın fırsat''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Çıkış Yolu'nda Türkiye'nin rotasını çizdi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek Çıkış Yolu'nda Türkiye'nin rotasını çizdi. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur'un gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Doğu Perinçek birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Avukat Faik Işık da Çıkış Yolu'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'da NATO kuşatmasına karşı düzenlediği harekatı ve gelinen süreç ile ilgili konuşan Doğu Perinçek, ''ABD, NATO'yu doğuya doğru genişletmek istedi. O düzeni artık Rusya ve doğu ülkeleri kabul etmiyor'' dedi.

Türkiye'de hükümetin denge politikasını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Ukrayna'dan da Rusya'dan da vazgeçmeyecekleri şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren Doğu Perinçek, '' 'Ne Rusya'dan vazgeçerim ne Ukrayna'dan vazgeçerim' söylemi ile Rusya'yı da küstürmüş oluyorsun dolayısıyla ikisinden de vazgeçiyorsun'' ifadelerini kullandı. Perinçek, AK Pari'nin denge politikası ile ilgili, ''AK Parti'nin denge politikası başlı başına yanlış bir politika. Türkiye'yi tehdit eden güçle Türkiye arasında denge kurabilir misiniz?'' dedi.

Siyasetteki Türkiye'nin NATO'ya üyeliğinin tartışılmasını da değerlendiren Doğu Perinçek, Türkiye'nin NATO'da kalması gerektiği şeklindeki açıklamalara karşılık ''NATO içinde kalmak demek Türkiye için kendisine yönelen tehdide bir anlamda teslim olması demektir.'' ifadelerini kullandı.

Yaşanan gelişmelerin ekonomik etkilerini de değerlendiren Doğu Perinçek, ''Dünyadaki dolar saltanatı çöküyor ve ABD'nin haraç sistemi çöküyor.'' açıklamasında bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşananları değerlendiren Avukat Faik Işık ise, ''Ukrayna savaşı Amerikanlaştırmaya karşı bir savaştır. Avrupa Amerikanlaşmıştır.'' dedi.

Türk medyasını da yaşanan gelişmeler karşısındaki tavrı dolayısıyla eleştiren Işık, ''Suriye'deki çocukların denize vurduğunu gördünüz bu kadar ağladınız mı? Afgan çocukları bombalanırken ağladınız mı?'' dedi.

Avrupa Birliği ile ilgili de önemli ifadeler kullanan Faik Işık, ''Avrupa Birliği, Hitler'in orduyla yapamadığını, Almanya'nın ekonomiyle yapmasını gizlediği projedir.'' açıklamasında bulundu.

Rusya'ya karşı uygulanan ekonomik yaptırımlar ile ilgili de konuşan Faik Işık, Ruysa'nın yaptırımlar karşısında önemli bir adım atacağını belirtti ve ''15 Mart'tan itibaren Rusya SWIFT sistemini delecek.'' dedi.

# Çıkış Yolu # abd # türkiye # rusya # Ukrayna # ulusal kanal # türk # Doğu Perinçek # faik ışık # nato # dolar # Vatan # sinan sungur # Partisi # mart # çıkış yolu